– Vi skal rykke opp med en gang

Sportslig leder i Moss Fotballklubb, Per Morten Haugen, er sterk i troen, men supporterne har sine tvil.

MFK-trener Per Morten Haugen og John Muiruri

Per Morten Haugen (til høyre), og John Muiruri må ta den tunge veien ned i andredivisjon.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi skal jobbe for å rykke direkte opp igjen, og jeg tror vi gjør det, sier tidligere hovedtrener, nå sportslig leder i Moss Fotballklubb, Per Morten Haugen til Radio Prime Moss.

I går ble det klart at Moss må ta den tunge veien ned til andredivisjon etter 1-1 mot Mjøndalen. Det er nå 39 år siden moss var på et så lavt nivå.

I teorien kan kluben berge plassen, men da må laget vinne begge sine kamper, score masse mål, samtidig som andre lag må tape sine gjenstående kamper.

LES OGSÅ:

Savner ydmykhet på Melløs

– Slik det ser ut nå, så har jeg ikke troen på opprykk i det hele tatt, sier leder for supporterklubben Kråkevingen, Torstein Karlsen til Radio Prime Moss.

Supporterlederen etterlyser ydmykhet på Melløs, han ønsker at klubben skal komme med en beklagelse for hva som har blitt prestert og han etterlyser kompetanseheving i alle ledd i klubben.

– Kompetanseheving kunne vi gjerne hatt, men supporterne må huske på at i fjor sommer så var klubben 20 millioner i minus. Det hadde kanskje vært enklere og sagt at dette ikke går, og slått klubben konkurs. De som er der i dag har jobbet for at klubben skulle slippe å starte på nytt i 7. divisjon, sier Haugen til radiokanalen.

LES OGSÅ:

Skal reise seg til nye høyder

– Selv om nedrykk føles som et stort nederlag er det viktig å huske på at vi i fjor var nær det laveste divisjonssystemet. Bare en enorm innsats av mange med hjerte for Moss FK hindret klubben fra å gå konkurs, sier leder av Moss Fotballklubb, Jan Solvang til klubbens nettsider.

Han tror det er mulig for klubben å igjen ta steget opp til norsk toppfotball.

– Jeg tror det er viktig å se etter mulighetene i enhver endring. "Change equals opportunities". Nå handler det om å fokusere på hvordan Moss FK skal kunne reise seg til nye høyder igjen, sier han.