– Vi legger hele bandet på is

Fredrikstadbandet «The Navigators» avlyser alle konserter og går hver til sitt.

Navigators
Foto: LP Lorentz

– I førsteomgang legger vi inn årene og tar en pust i bakken, så får vi se hva vi eventuelt kan få til videre senere, sier bassist i bandet, Espen Holtan.

Bandet skulle etter planen holde konserter både i Drammen, Bodø og Trondheim, men alle disse spillejobbene er kansellert.

Flere forpliktelser

– Vi er i en situasjon hvor det er fysisk umulig for oss å stille opp på konsertene. Bandet består av en gruppe voksne menn med familie og jobb, og det er en del omstendigheter som gjør at vi ikke klarer å oppfylle forpliktelsene som band. Da er det like greit å være ærlige på det og la viktige hensyn gå først, sier han.

«The Navigators» slo for alvor gjennom med singelhiten Wall of Stone i 2009 og et debutalbum som ble svært godt mottatt.

Bandet har høstet gode tilbakemeldinger på sitt andre album «Second Nature», men nå er det altså slutt.

Brukt mye tid på bandet

– Det har vært en flott høst med flere gode konserter og gode tilbakemeldinger på det nye albumet. Det er klart at dette ikke er noen ønsket situasjon, sier Holtan.

– Når vi nå legger bandet på is, betyr det at vi ikke spiller sammen, vi verken øver eller holder konserter. Vi får bare ta tiden til hjelp og se om det lar seg gjøre å forene bandet igjen.

Han forteller at de har brukt mye tid på bandet de siste årene, men det er flere omstendigheter som har gjort det vanskelig for dem.

– Inntekter fra platesalg er så godt som borte og det er lavt nivå på honorarer. Overgangen fra aktive amatører og semiprofesjonelle til å gjøre dette til levevei er meget utfordrende.

SE VIDEO: Navigators om å spille live (Arkiv)

Video 6fe074a6-7917-4535-90ce-c767b42e1b33.jpg