– Vi kjente pulsen boblet med en gang startskuddet gikk

Damelaget "Sailing with girls" kastet loss for fjerde året på rådet, da Færderseilasen startet i Oslo i formiddag.

Sailing with girls

DAMER PÅ TUR: Forrige uke var jentene ute for å teste både båten og formen. I dag satte de av gårde til Horten, sammen med kaptein Endre Bjørnsen. Christina Winther står som nummer fem fra venstre i bildet.

Foto: Sailing with girls / Privat

Klokken 14.00 fredag gikk startskuddet for årets seilas, som går fra Oslo til Horten. Med på seilasen er ti damer, og en mannlig kaptein, rustet for all slags vær og sjø.

– Starten gikk så bra. Vi lå og ventet, og fikk opp storseilet, og alt gikk bare så bra, forteller teamleder Christina Winther på telefon om bord på båten Next Wave 3.

Turen er nærmest blitt tradisjon, og med unntak av kapteinen, er det kun damer som får lov til å være med på båten, som er leid for anledningen.

– Målet er å komme oss trygt frem, og ha det gøy underveis. Men selvfølgelig har vi jo konkurranseinstinkt! Vi kjente pulsen bare boblet med en gang startskuddet gikk.

– Er mye stæsj og klær om bord

Men før de kunne seile av gårde i dag, var det mye som måtte være på plass.

– Det er pakking og masse forberedelser. Det er masse mat og klær, og utstyr og stjæsj. Men så er det bare å sette seg i båten og være klar for action! Men vi skal kose oss også, sa Winther i dag tidlig, da NRK møtte damene som forberedte seg til seilasen.

Og etter å ha vært med tre ganger før, har jentene lært mye om seiling og livet om bord i en båt.

– Vi tar med oss mindre og mindre klær for hvert år. Også trener vi mer og mer før seilasen. Vi delegerer flere oppgaver, også skravler vi ikke like mye, sier hun, til latter fra de andre damene om bord.

Damene ombord "Sailing with girls"

Da NRK møtte damene onsdag morgen tok de seg tid til en kaffekopp. Mannen om bord har tittelen kaptein, men insisterer selv på at han egentlig er mer som en forsikring. – I utgangspunktet er jeg her bare for å passe på at alle har det bra og at sikkerheten er i ivaretatt, sier Endre Bjørnsen.

Foto: Emilie Hellberg Saksæther / NRK

Spretter champagnen i mål

– Men når det virkelig gjelder, og det blåser og er surt, hvordan fungerer det da?

– Når det er vind og action da blir det ganske korte beskjeder. Da kan det bli litt tøff tone, men det må vi. Da er det bare posisjoner som gjelder.

Selv om det har vært noe utskiftning av damene om bord fra år til år, har teamlederen stort sett vært med. Men en viktig tradisjon blir aldri skiftet ut:

– Når vi kommer frem da spretter vi champagnen! Men ikke før vi er fremme, det er ikke lov, påpeker Winther.

Jentene på next wawe forbereder seg til seilas.

VIDEO: Vi ble med damene på Next Wave 3 da de klargjorde båten for dagens seilas.