– Vi har vært for arrogante

Laila Gustavsen innrømmer at Arbeiderpartiet har vært for arrogante i årets valgkamp. Nå står de ovenfor det dårligste valgresultatet i Kongsberg på mange år.

Stortingsrepresentant Laila Gustavsen

LEGGER SEG FLAT: Laila Gustavsen må brette opp armene for å vinne tilliten tilbake fra folket.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Valglogo

Årets valgresultat ble en stor nedtur for arbeiderpartiet i Kongsberg. Med en tilbakegang på 12,6 prosent mistet de hele fem mandater i kommunestyret.

Leder i partiet, Laila Gustavsen, sier valgresultatet er et varsko fra befolkningen om at partiet oppleves som arrogante.

– Vi har ikke lyttet godt nok til befolkningen, og vi har også vært dårlige til å ta imot innspill, sier hun.

Kongsberglista tok storeslem

Gustavsen sier hun nå vil brette opp ermene for å vinne tilbake tilliten fra innbyggerne. Men etter tolv år med ordførerkjedet mener hun folket var klare for noe nytt.

Det nyoppstarta partiet Kongsberglista har tatt storeslem i årets valg. De seiler opp som det største partiet med 26,5 prosent av stemmene.

Fra null til ni mandater i kommunestyret har de stjålet velgere fra alle partier. Hardest rammet er likevel Arbeiderpartiet som landet på en andreplass etter valget med 23,7 prosent av stemmene.

– Folk er dritt lei

Kjell Gunnar Hoff

STRÅLENDE FORNØYD: Kongsberglista sin ordførerkandidat, Kjell Gunnar Hoff, sier valgresultatet gikk over all forventning.

Foto: Privat

Kongsberglista sin ordførerkandidat Kjell Gunnar Hoff er strålende fornøyd med valgresultatet, som han mener gikk over all forventning. Han mener grunnen til polariteten er et politisk traume som henger igjen fra forrige perioder.

– Folk er dritt lei av alt styret som har vært, sier Hoff.

Det store stridsspørsmålet har dreid seg om Krona Kunnskaps- og kulturpark. Selv om saken ble avgjort i forrige periode og bygget er ferdig og tatt i bruk, kommer saken stadig frem i lyset. Det er en sak velgerne ikke ser ut til å være ferdig med.

– Vi har pekt på prosesser som kunne vært gjort bedre. Blant annet å innføre et bygde- og byutvalg som ikke skal være til pynt, men som skal spille inn ideer til kommunestyret direkte fra folket.

– Vi er ydmyk

Selv om Kongsberglista ble det klart største partiet kan ikke Hoff tre ordførerkjedet over hodet helt enda.

– Vi er avhengige av forhandlingene med Venstre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de grønne for å få flertallet i kommunestyret.

Hoff er ikke interessert i å samarbeidet med verken Høyre eller Arbeiderpartiet.