Hopp til innhold

– Vi gjør det vel som Tyskland

En keepertabbe på et skudd fra Tom Erik Breive like før slutt sikret videre avansement i cupen for Sarpsborg 08. Nå sikter Morten Giæver på NM-gull.

Kjelsås - Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s spillere var overlykkelige over å ha sikret seieren på en dårlig dag.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Sarpsborg 08 åpnet ikke veldig imponerende og det var «Vålerenga-dödaren» Kjelsås som hadde de aller største sjansene til å ta ledelsen i den første omgangen av kveldens cupkamp.

– Det er lite bevegelse og vi er for dårlige på det meste. Da blir vi et like dårlig lag som Kjelsås, som for all del spiller veldig godt i dag, var Morten Giævers dom over de første 45 minuttene.

Men om sarpingene spilte dårlig før pause kom de hakket sterkere tilbake i andreomgang. Drøye kvarteret ut i omgangen headet Martin Wiig gjestene i ledelsen, og det så ut som at blåtrøyene, for dagen oransje, skulle klare å sikre seg en litt heldig seier.

– Vinner hele greia til slutt

Tom Erik Breive

Tom Erik Breive jubler etter sitt 2-1 mål borte mot Kjelsås.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Det var før Kjelsås Anders Kase Osmunddalen fikk stå helt alene på bakeste stolpe åtte minutter før slutt.

Midtbanespilleren bredsidet ballen enkelt i mål, og sikret ny spenning for de fremmøtte supporterne på Grefsen stadion.

Les også:

Bare fem minutter senere var imidlertid Sarpsborgs Tom Erik Breive frempå med et skudd fra omtrent 30 meter, og en uheldig Robin Vikskjold i Kjelsås-målet fomlet ballen inn i eget nett. Dermed sikret Sarpsborg et heldig avansement til fjerde runde med kveldens 2-1 seier.

– Vi er bedre i andreomgang og vi klarer å kjempe oss videre. Vi gjør vel som Tyskland og snubler oss videre i de første rundene, før vi vinner hele greia til slutt. Vi skal komme sterkere tilbake, lover Morten Giæver til Radio Prime Sarpsborgs lyttere.

Også målscorer Tom Erik Breive var overlykkelig over å ha sikret seieren like før slutt.

– Det var ufattelig deilig å få det målet så vi slipper ekstraomganger, for det var tungt og vi sliter i dag. Det er deilig å gå videre på en middels elendig dag.