Hopp til innhold

– Varslerne har ikke vært anonyme

Varsler om kritikkverdige forhold i Halden kommune har ikke vært så anonyme og udokumenterte som rådmannen har påstått. Det sier tidligere hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Halden, Arne Helgestad.

Arne Helgestad

Arne Helgestad hevder Fagforbundet har fremmet flere konkrete varslingssaker overfor Halden kommune.

Foto: Rainer Prang / NRK

I et åpent brev til media, uttalte rådmann i Halden, Per Egil Pedersen, for to dager siden at påstander om kritikkverdige forhold i byen kommer fra uidentifiserbare og anonyme kilder.

LES OGSÅ:

– Har fremmet konkrete saker

Det er helt feil, sier tidligere hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Halden, Arne Helgestad. Han hevder at varsler om kritikkverdige forhold i Halden kommune har ikke vært så anonyme og udokumenterte som påstått.

– Vi har jo fremmet flere konkrete varslingssaker om uheldige og kritikkverdige forhold i Halden kommune.

Les også: Tømte kontoret for sakspapirer

Nå hevder rådmannen at de gjerne tar tak i konkrete påstander og innspill, så lenge det er mulig å forholde seg til påstandene.

– Når de er anonyme, og det ikke defineres nærmere hva det gjelder, er det nærmest umulig å forholde seg til disse påstandene. Det er det jeg sikter til.

Les også: – Udemokratisk i Halden

Krever gransking

Helgestad deler ikke Pedersens virkelighetsoppfattelse:

– Vi har skrevet alle disse varslingssakene med fullt navn, og de har bare avvist alt sammen og fjernet alt.

Varslene har i følge Helgstad blant annet rettet kritikk mot rådmannen, ordføreren og en kommunalsjef i Halden. Nå vil Helgestad ha en uavhengig gransking av Halden kommune.

– Vi ønsker en bred, ekstern og uavhengig gransking av disse sakene. Kommunens innbyggere i Halden skal få vite sannheten om det som foregår.

Les også: Ordfører benekter ikke trusler