Hopp til innhold

– Uverdig behandling av elevene

Man får ikke bukt med rusmiddelbruk ved å straffe folk og henge folk ut i skolegården, sier Per Magnus Finnanger (V).

Per Magnus Finnanger Sandsmark, gruppeleder Venstre

Per Magnus Finnanger Sandsmark, gruppeleder i Østfold Venstre.

Foto: Espen Evensen / NRK

Gruppeleder i Østfold Venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark, reagerer kraftig på dagens narkorazzia på Frederik II videregående skole.

– I Norge lever vi heldigvis i et demokrati der man er uskyldig til det motsatte er bevist. Når rektor ved Frederik II og Østfold politidistrikt utfører razzia på en videregående skole uten mistanke eller dom, så bryter de dette prinsippet, sier han til NRK.no.

Vil forfølge saken

Det var torsdag morgen at politiet slo til mot skolen. Aksjonen har vært planlagt i flere uker og politiet troppet opp med narkotikahunder og gjennomsøkte flere klasserom.

En gutt er anmeldt for bruk av hasj etter razziaen.

– Jeg vil ta dette opp i opplæringskomiteen i fylket. Slik mistenkeliggjøring av elevene våre kan vi ikke ha i den videregående skolen. Folk er folk også om de går i videregående skole, også om de bruker narkotika, sier Finnanger Sandsmark.

Venstre-politikeren mener skolen og politiet er på villspor.

– Du får ikke bukt med rusmiddelbruk ved å straffe folk og henge folk ut i skolegården. Du får bukt med rusmiddelbruk ved å ta ungdom på alvor, avslutter han.

LES OGSÅ:

Elevombudet reagerer

Elevombud i Østfold, Rune Vold, sier han har blandede følelser overfor bruken av razzia på skolene.

– Fokus på nulltoleranse og en rusfri skole er bra, men måten det blir gjort på er ikke så bra. Man bør øke bevisstheten rundt temaet på andre måter, slik at razziaer ikke er nødvendig, sier Vold til NRK.no.

Rektor Jens Nicolaysen sier at det vil bli gjennomført flere aksjoner i fremtiden.

– Vi ønsker sterkt å markere at vi er en skole som ikke aksepterer narkotikabruk, hverken i skoletiden eller på fritiden, sa Nicolaysen til NRK.no tidligere i dag.