– Tvangsmidlene tøyd til det ytterste

Den 53 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept sin ektemann i Lier i mars i fjor ble varetektsfengslet for åtte nye uker i dag. Kvinnen har nå sittet i varetekt i 17 måneder.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Drammen tingrett besluttet i dag at den 53 år gamle kvinnen som er siktet for drap på sin ektemann i Lier i fjor må sitte i fengsel i åtte nye uker.

– Tvangsmidlene er tøyd til det ytterste i denne saken, sier den siktede kvinnens forsvarer Hilde Marie Ims. Hun viser til at kvinnen har sittet sammenhengende i varetekt siden mars i 2013.

Hilde Marie Ims

Den drapssiktede kvinnens forsvarer, Hilde Marie Ims, mener domstolen og påtalemakten tøyer tvangsmidlene til det ytterste.

Foto: Advokatfirmaet Furuholmen

– Det er sterkt beklagelig at påtalemakten påberoper seg fare for bevisforspillelse etter så lang tid, sier forsvareren til NRK.

27. mars 2013 varslet turgåere politiet om at det ulmet i en bil som sto på en parkeringsplass på Tranby i Lier. Brannvesen og politi fant en død person i den utbrente bilen. Bilen var så utbrent at det ikke var umulig å identifisere den døde personen. Det skulle senere vise seg å være 57 år gamle Per Gunnar Asheim.

Kort tid etter ble hans nå 53 år gamle kone pågrepet og siktet for drap. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld. Siden den gang har kvinnen sittet i varetekt i fengsel.

Det er sterkt beklagelig at påtalemakten påberoper seg fare for bevisforspillelse etter så lang tid,

Forsvarer Hilde Marie IMs

Siktet for å forsøke å påvirke vitner

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins sier Drammen tingrett har vurdert saken, og mener det ikke er et uforholdsmessig inngrep overfor kvinnen at hun fremdeles må sitte i fengsel.

Vibeke Gjøslien Martins

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins er tilfreds med at kvinnen fremdeles skal sitte i varetekt.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Dette handler både om fare for bevisforspillelse og sakens alvor. Kvinnen er siktet for drap og vold, og hun er også siktet for flere forsøk på å påvirke vitner mens hun har sittet i varetekt, sier Martins.

Forsvarer Hilde Marie Ims mener grunnlaget for den 17 måneder lange varetektsfengslingen er for tynt.

– Kvinnen har det ekstremt vanskelig og har hele tiden vært krystallklar på at hun ikke har drept ektemannen, sier forsvarer Ims.

Forsvareren tviler på at saken kommer opp for retten i år.