– Terroristene er ikke muslimer

Imam Noor Ahmed Noor i en av de største muslimske menighetene i Drammen, ber medlemmene forsone seg med at mange har andre meninger enn dem selv.

Noor Ahmed Noor er imam i meningheten "Veien til Koranen" i Drammen

Imam Noor Ahmed Noor holder fatwaen på 600 sider som stempler terrorister og selvmordsbombere som vantro.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Vi er dessverre vant til å snakke om terror, sist var det skolemassakren i Pakistan, nå er det terroranslagene i Paris.

Det sier Noor Ahmed Noor i forkant av fredagsbønnen i Minhaj ul Quran-menigheten på Fjell i Drammen. Byen der om lag 25 prosent av innbyggerne har innvandrerbakgrunn, og en stor andel av dem er muslimer.

– Vi mener at de som utførte terroranslaget ikke er muslimer. For dem som dreper et annet menneske uten grunn, er ikke muslimer.

Han viser til fatwaen en høytstående muslimsk lærd har utarbeidet og som stempler terrorister og selvmordsbombere som vantro.

– Alle må ta avstand fra terror

Ifølge imamen er opplysning og informasjon en viktig del av hans og menighetens jobb. Spesielt de unge må lære hvor viktig det er å ta avstand fra terrorhandlinger.

Les også: Ber muslimske ledere komme på banen

Venstrepolitiker Yousuf Gilani og ordførerkandidat i Drammen, har oppfordret muslimske ledere til å komme på banen og be muslimer ta avstand fra terror etter angrepene i Paris.

Fredagsbønn i den muslimske menigheten Minhaj Ul Quran i Drammen

Terrorangrepet i Paris var tema under fredagsbønnen i en av menighetene i Drammen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Og det gjør vi også sier Noor Ahmed Noor.

– Ja, vi snakker, vi taler, vi diskuterer og vi har mange ganger deltatt i demonstrasjoner i Oslo. Den er ingen tvil om at vi tar avstand fra terrorister.

– Vi har en viktig jobb

Noor, som er fra Pakistan, sier det er flere grunner til at noen muslimer velger en lav profil mens resten av verden fordømmer terroristhandlingene i Paris.

– Kanskje de er redde, slik som etter 22. juli angrepene i Norge.

Men de siste månedene har imamen snakket mye om terror sier han. I Pakistan hvor de fleste medlemmene har bakgrunn fra, blir folk ukentlig drept i selvmordsaksjoner og terroraksjoner sier han.

Kommentatorer har i kjølvannet av terroren i Paris gitt uttrykk for at moskeene nå spiller en svært viktig rolle i kampen mot radikalisering av islam. Og Noor mener det er mye han og andre imamer nå kan gjøre.

– Det er viktig hele tiden og ta avstand fra slike aksjoner og lære de unge at dette ikke er akseptabelt.

Han forteller at menigheten har god kontakt og samarbeider med politiet som blir kontaktet dersom man oppdager ungdommer som forandrer seg og blir mer radikale.

Se TV-innslaget fra fredagsbønnen her :

Norske muslimer fordømmer og tar avstand fra terrorhandlingene i Paris. I dag møttes de til fredagsbønn hvor toleranse,forståelse og forsoning var gjennomgangstonen.