– Bruce Springsteen vil spille på Utøya 22. juli

Ifølge kilder TV 2 har snakket med skal verdensstjernen ønske å spille på Utøya. Men AUF sier det er for tidlig å si noe om hvem skal bidra under 22.juli-markeringen.

Utøya og Springsteen

Bruce Springsteen skal trolig spille på Utøya på årsmarkeringen for terrorhandlingene.

Foto: STR / Reuters

Eskil Pedersen, leder i AUF.

AUF-leder Eskil Pedersen.

Foto: Knutsen, Marius / SCANPIX

Det er sentrale kilder i Arbeiderpartiet som skal ha bekreftet dette overfor TV 2.

Arrangementet som skal markere årsdagen for terrorhandlingen mot AUFs sommerleir blir dermed toppet med en av verdens største artister.

Det skal ha vært AUF som tok initiativet til å få Springsteen til Utøya. Organisasjonen har fått positive tilbakemeldinger fra artisten, men ingen endelig bekreftelse, ifølge TV 2 sine kilder.

22. juli neste år er Bruce Springsteen seg uansett i Norge. Lørdag 21. juli spiller han konsert foran 40.000 mennesker på Valle Hovin, mens han 23. og 24. juli skal spille foran 44.000 bergensere på Koengen.

AUF: For tidlig å si noe om dette nå

Men AUF avkrefter onsdag kveld at det foreligger en avtale.

– Det er klart det er en ære hvis det stemmer at Springsteen er positiv til å spille for AUF, men det er alt for tidlig å si noe om det da vi ennå ikke har bestemt oss for hvilken form et arrangement på Utøya neste sommer skal ha, eller hvordan vi skal markere 22. juli neste år. Derfor er det ikke mulig nå å si noe om hvem som skal bidra eller ikke, sier AUF-leder Eskil Pedersen til NTB.

Pedersen sier at det viktigste er at det blir en verdiig samling den 22. juli neste år.

– Vi skal ha en god prosess på dette innad i AUF, og ha kontakt med støttegruppen. Det viktigste for oss er at det blir en god og verdig samling for medlemmene våre og alle andre berørte, sier Pedersen.

Mange ganger i Norge

Bruce Springsteen har besøkt Norge elleve ganger siden 1981 og har spilt 13 konserter her, åtte av disse sammen med E Street Band.

Han spilte to utsolgte konserter på Valle Hovin, Oslo, for sammenlagt 80 000 publikummere 7. juli og 8. juli 2008. Konsertene ble utsolgt i løpet av noen minutter. Han spilte også for fullt hus på Koengen i Bergen 9. og 10. juni 2009.

Den amerikanske superstjernen ga ut sin første plate i 1973, og har siden solgt mer enn 200 millioner album på verdensbasis.