– Skremmende å se skredet

Sissel Margrete og Erik Mejland opplevde jordskredet i Sørum og hele familien måtte evakuere fra huset sitt. – Skremmende å se de voldsomme jordmassene, sier Erik Mejland.

Leirras

SKREMMENDE: Sissel Margrete og Erik Mejland opplevde leirraset i Sørum torsdag ettermiddag.

Foto: NRK

De kan ikke bo i huset sitt i natt. Hele familien ble evakuert fordi hjemmet til familien Mejland ligger altfor nær jordskredet som gikk i Sørum kommune torsdag ettermiddag.

Vi møter dem utenfor et hotell de skal bo på helt til det er trygt å flytte tilbake. Der bor de med de tre barna sine og to hunder.

– Det var noen enorme jordmasser som lå ute på jordet etter skredet. De mengdene som lå der ute var skremmende, forteller Erik Mejland som kom hjem mens det skredet pågikk. De nesten flytende massene strømmet utover jordene.

– Det var flere hundre meter med leirmasser, forteller han.

Kjente arbeiderne

Familien kjente arbeiderne som nå er savnet. Det ble avsluttet søk etter de tre torsdag kveld.

Fredag skal politiet og letemannskapene fortsette å lete, men man har lite håp om at de tre arbeiderne fra Litauen er i live. Seks arbeidere jobbet på en vei i området. Tre av dem greide å komme seg unna skredet.

Sissel Margrete Mejland forteller at en av arbeiderne som greide å komme seg ut av leirmassene, gjorde det ved å ta av seg nesten alle klærne for å komme løs fra leirmassene.

– Vi kjenner de som jobbet på den veien. De bor her i området, men er fra Litauen, forteller ekteparet. Vi har kjent dem i mange år. Så vi er ikke bare sjokkerte, men også veldig lei oss, sier Sissel Margrete Mejland.

– Vet ikke om vi tør flytte tilbake

Ekteparet sier de er usikre på om de tør å flytte tilbake etter hendelsen.

– Vi må først høre hva geologene sier om hvor trygt de tror det er, svarer de.

Sissel Margrete Mejland ble ringt opp av mannen som fortalte om jordskredet. Så ringte hun barna og ba dem skynde seg ut av huset.

– Jeg fikk sjokk og ble redd for at skredet skulle ta huset vårt. Da jeg hørte at barna stod og så på at det kom og at en til og med gikk ut for å se på massene som lå på jordene, ble jeg redd, forteller Sissel Margrete Mejland.

Hun måtte selv ned og hente hundene til familien. Hun forteller at hun bare gikk raskt inn og hentet dem og tok ikke med hundemat eller utstyr. Hun opplevde det som nifst å være inne i huset når politiet fortsatt hadde sagt at det kunne være fare for etterskred.

De vet ikke når de får flytte tilbake. Og de kommer ikke til å flytte til hjemmet sitt igjen før de føler at det er helt trygt. Men de tenker ikke så mye på det. Nå er det tanken på de tre som ikke er funnet som de er mest opptatt av.

.