Solberg til NRK: – Satser for fullt på rallycross

Petter Solberg avviser langt på vei ryktene om at han vender tilbake til rally i 2014.

Petter Solberg

Ifølge autosport.com håper Petter Solberg å vende tilbake til rally i 2014 for å kjempe om VM-tittelen.

Foto: Morten Andersen

Det var motorsportnettstedet autosport.com som fredag slapp nyheten om at den tidligere verdensmesteren i rally håpet på et comeback i WRC-sirkuset neste sesong.

– Ingenting har forandret seg med tanke på hva jeg føler for denne sporten (rally, journ.anm.), sa Petter Solberg ifølge nettstedet.

– Må dukke opp noe helt spesielt

Lørdag sier han til NRK.no at han anser sjansen for at han kjører rally-VM i 2014 som svært liten.

– Da må det dukke opp noe helt spesielt, som at et fabrikkteam viser stor interesse. Rally er ikke i tankene mine nå, fastslår Solberg.

I fjor høst tok han beslutningen om å legge rally på hylla etter å ha stått på egne bein i flere sesonger. Årsaken til at spydebergingen, som vant VM i 2003, ikke har troen på et comeback er at det er få fabrikkteam igjen.

– Rallyen er inne i en tøff periode. Citroën kjører ikke for fullt, Volkswagen har de sjåførene de skal ha og Ford har gitt seg. Da er det Hyundai som er muligheten, men man vet jo ikke om bilen blir klar.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Petter Solberg Rally New Zealand shakedown 2012

Solberg vant VM i 2003, men kjørte sitt foreløpig sist rally i 2012. Her fra fjorårets Rally New Zealand.

Foto: Geoff Ridder

– Toårig prosjekt

Spydebergingen har denne sesongen konkurrert i EM i rallycross med et eget team, og det er denne sporten han vil satse på fremover.

– Rally er tøft, men akkurat nå har jeg veldig stor tro på rallycrossen.

– Jeg håper å vinne noen løp på slutten av årets sesong. Til neste år har jeg blitt lovet at det skal startes opp VM i rallycross, og da satser jeg alt på seier der, sier Solberg.

Han har allerede begynt planleggingen av neste sesong.

– Jeg har gått inn på et toårsprosjekt, og sponsorene mine har veldig stor tro på det. Nå holder vi på og tegner og planlegger en ny bil.

– Stenger ingen dører

Informasjonsansvarlig for Petter Solberg RX Team, Per Espen Løchen, mener ryktene om et rally-comeback er noe overdrevet.

– Men det har jo vært drømmen hele tiden, og han har sagt at om det kommer et særdeles godt tilbud så blir det vanskelig å si nei, sier Løchen til NRK.no.

– Han stenger ikke døra for noe.

Ifølge autosport.com vil Solberg være til stede under Rally Finland neste helg, i håp om å komme i kontakt med et fabrikkteam som ønsker å satse på ham neste sesong.

– Det har ikke jeg hørt noe om. Hvis han skal dit blir det i så fall som turist, sier Løchen til NRK.no.