– Rettssak med blandede følelser

Familien til Susanne Auke som ble påkjrt og slept etter en bil i fire kilometer i Slemmestad, ser frem til rettssaken med blandede følelser.

Susanne ble påkjørt i Slemmestad

Susanne Auke har ikke bestemt seg for om hun vil vitne i retten når saken starter i mai.

Foto: Privat

Onsdag ble det kjent at rettsaken der en en kvinnelig bilist er tiltalt skal opp i mai.

– Det er blandede følser med tanke på rettssaken. Det er en eksponering for Susanne, og familien tenker også på at det er en tiltalt som har kommet i den ulykke å skade et annet menneske, sier bistandsasdvokat for familien Auke, Håvard Bjørnstad.

Mirakeljenta fra Røyken var 13 år da ulykken skjedde. Hun ble påkjørt av lastebilen da hun var i ferd med å krysse en vei i Slemmestad i juni 2009. Deretter ble jenta sittende fast under en personbil og slept rundt tre kilometer. Hun ble påkjørt da hun syklet på vei hjem fra skolen.

– Dette er noe som berører familien sterkt, sier bistandsadvokaten.

– Susanne har ikke bestemt seg

Bjørnstad mener prosessen i saken så langt har vært meget ryddig. Det er tidligere gjort et dommeravhør av Susanne som retten kan bruke om hun ikke ønsker å møte. Men det har hun enda ikke bestemt seg for, sier Bjørnstad.

– Det er en prosess for Susanne og familien, så jeg har ikke noe svar på om hun kommer til å vitne i retten eller ikke.

Samtidig med straffesaken arbeides det med kravet Susanne har mot forsikringsselskapet. Men kommer til å ta tid, sier Bjørnstad.

– De som steller med denne type jus tenker ofte etter en skade eller operasjon at kroppen trenger kanskje et par år på å heles. Først da kan man gjøre opp status rent medisinsk med hensyn til om det foreligger en varig skade eller ikke, sier Bjørnstad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Susanne Auke

Susanne Auke var 13 år da hun på mirakuløst vis overlevde å bli slept under en lastebil i fire kilometer. Det tok måneder før hun kunne gå på egne bein etter ulykken.

Foto: Brunstad.org / Scanpix

Tiltalt for uaktsom kjøring

Den kvinnelige bilisten som kjørte på Auke er blant annet tiltalt for uaktsom kjøring og for å ha meldt for sent i fra om ulykken.

– Det er en stor sak med veldig mange vitner og mye papirer. Saken har tatt såpass lang tid på grunn av at vi måtte avvente de skadene jenta fikk, og se det an i forhold til de medisinske opplysningene vi fikk, sier politiadvokat Birgit Austad.

Det er satt av tre dager til saken når den kommer opp i retten.