– Responsen har vært helt enorm

Søndag mistet rekkehusbeboerne på Solbergmoen nesten alt de eide etter en kraftig brann i boligkomplekset. Nå vil mange hjelp brannofrene med å komme seg på beina igjen.

Rekkehusbrann Solbergelva

Tre personer mistet livet i brannen på Solbergmoen i Nedre Eiker. Brannårsaken er fortsatt ukjent.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Jeg begynte å tenke på det da de kom til resepsjonen hos oss. Når jeg fikk se tilstanden deres. De hadde ikke så mye med seg.

Det sier Håkon Iversen. Han er resepsjonist på First Ambassadør Hotel i Drammen, der brannofrene har bodd, og han har også tatt initiativet til en innsamlingsaksjon for å hjelpe dem som mistet mye i brannen.

Håkon Iversen

Håkon Iversen jobber nesten døgnet rundt for å hjelpe de som bodde i boligkomplekset på Solbergmoen.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Responsen har vært helt enorm. Mennesker helt fra Bærum og Svelvik opp til Hokksund og Vikersund, sier Iversen.

Han forklarer at han startet aksjonen rett etter det første møtet i resepsjonen på hotellet.

– Noen stod i pysjamas. Da tenkte jeg at jeg i hvert fall måtte skaffe noen klær, så jeg la ut på Facebook at jeg søkte hjelp. Da fikk jeg veldig mye negativ omtale, blant annet at jeg ikke visste noe om dem, så derfor valgte jeg å ta det ned igjen, forklarer Iversen og legger til:

– Men så ble responsen så veldig trykkende på at dette må du bare gjøre. Så da publiserte jeg det igjen. Etter det har både telefon og Facebook «glødet».

Målløs

Iversen forteller at hans inntrykk er at det er de som har minst, som ønsker mest å hjelpe.

– De første som meldte seg er mennesker som ikke har så mye selv. De ønsket å bidra og vet hvor tungt det er å sitte i en slik situasjon, sier Iversen.

– Hva tenker du om responsen?

– Jeg trodde kanskje de nærmeste rundt meg skulle hjelpe til. Jeg ble litt målløs.

Brann Solbergmoen

Etterforskere fra Kripos sa til NRK på tirsdag at de kommer til å trenge tid på å finne brannårsaken.

Foto: Morten W Røkeberg / NRK

Jobber døgnet rundt

Så langt har han fått tilbud om alt fra nytt undertøy til senger. Og tilbakemeldingen er at folk er takknemlige for hjelpen.

– Foreløpig er det kun ett par som har vært så heldige at de har fått et bosted. Der stod vi på i hele går og har fått installert litt møbler til de kommer i dag, forklarer Iversen.

Han innrømmer at det går med mye tid til innsamlingen.

– Heldigvis har jeg fri fra jobben på hotellet frem til søndagen. For det går i denne saken nesten 24/7, avslutter Iversen.