– Nå er det mye fyll i Østfoldbyene

Politiet har nok å henge fingrene i onsdag kveld. Det er mye fyll i flere byer i Østfold.

Politi

Politiet har tatt hånd om mange berusede personer i flere av Østfoldbyene.

Foto: OLSEN, LINN CATHRIN / NTB scanpix

– Det er mange som har skjenket seg relativt mye på ettermiddagen. Vi har vært ute på mange småoppdrag. Det er mye fyll i Østfoldbyene nå, og det er ikke russen, dette er snakk om voksne mennesker, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Han forteller at politiet har kjørt fra det ene ordensoppdraget til det andre onsdag ettermiddag og kveld.

Så langt har patruljene stort sett nøyd seg med å rette en advarende pekefinger, be folk om å roe seg ned og vise enkelte personer bort fra bysentraene.

Men i Rakkestad så de seg nødt til å ta med en full person inn til arresten.

– Det lå en person på en veranda i Rakkestad, som ikke klarte å ta vare på seg selv. Vedkommende som eide verandaen hadde aldri sett denne personen før, sier Marstad.

Natt til 1. mai er tradisjonsmessig en av de større festdagene – særlig for russ. Men operasjonslederen forteller at russen stort sett har oppført seg bra så langt.

– Vi har fått noen få meldinger om russen, men når vi kommer frem så ser vi at det har vært unødvendig klaging. Vi har vært ute på to-tre tilfeller hvor vi har funnet ut at russen har oppført seg greit nok. Noe må de få lov til å gjøre, sier han og presiserer at politiet har god beredskap utover kvelden og natta.

– Vi klarer å ta hånd om det meste, men de bilene vi har kommer ikke til å stå rolig.

I Follo politidistrikt, som dekker blant annet Askim og Mysen, har de ikke registrert noen hendelser knyttet til fyll så langt i kveld.