Påtroppende ordfører kritisk til treg fotball-hjelp

Flertallet i Moss bystyre får kritikk av byens påtroppende ordfører for å forsinke økonomisk hjelp til Moss Fotballklubb.

Tage Pettersen, Høyres ordførerkandidat i Moss

Tage Pettersen er påtroppende ordfører i Moss.

Foto: NRK / NRK

– Når man var klar over at saken ville bli tatt opp igjen med et nytt flertall, så synes jeg det var en litt merkelig fremgangsmåte av dagens posisjon, sier påtroppende ordfører Tage Pettersen (H).

Flertallet i Moss bystyre vedtok mandag å ettergi bare halvparten av MFKs gjeld til kommunen og stemte imot å selge navnet på Melløs stadion. Mindretallet ønsket å ettergi hele gjelden og å selge stadionnavnet.

– Jeg synes dette hadde vært en god håndsrekning i forhold til den situasjonen Moss Fotballklubb er i. Vi hadde også lagt inn en forutsetning om at pengene fra et eventuelt navnesalg på stadionanlegget skulle deles med de andre klubbene som bruker Melløs, sier han.

LES OGSÅ:

– Kan ikke stemme mot egen overbevisning

Men sittende ordfører Paul Erik Krogsvold fra Arbeiderpartiet avviser kritikken og sier at flertallet tross alt ikke kunne stemme imot egen overbevisning.

– Hvis vi mener det, så kan vi ikke mene noe annet. Melløs Stadion eies av Moss kommune, det er mange interessenter der. Vi mente det ikke var riktig å selge stadionnavnet.

Den 31. mai gikk klubben ut med et rop om hjelp for å redde klubbens eksistens. Flere måneder er gått, og situasjonen er fortsatt kritisk.

LES OGSÅ:

Fortsatt kritisk for klubben

– Vi jobber mot flere kreditorer vi har en betydelig gjeld til. Vi er godt i gang med gjeldssaneringen og det skjer noe hele tiden, sa fungerende styreleder i MFK, Øyvind T. Hansen til NRK.no etter mandagens bystyremøte.

Den økonomisk skakkjørte klubben henger etter på de fleste områdene.

– Vi henger også etter med lønn til spillerne, men vi har en god kontakt med spillergruppa. Klubben har også forpliktelser med tanke på arbeidsgiveravgift og vi betaler det inn så fort mulighet til det. Vi har prøvd å unngå oppsigelser og forsøker i det lengste å opprettholde den sportslige satsingen, sier han.

Klubben sliter med både kortsiktig og langsiktig gjeld. Hvor mye penger som må på plass før måneden er over vil ikke Hansen si noe om.