Hopp til innhold

– McDonalds kastet oss ut fordi vi hadde førerhund

– Fem ansatte ba meg høylytt om å gå, forteller svaksynte Tina Marie Asikainen, som sammen med sin datter (5) sier hun ble bedt om å forlate McDonalds.

Tina Marie Asikainen sier hun ble kastet ut av McDonalds sammen med sin datter (bildet), fordi hun h

Tina Marie Asikainen sier hun ble kastet ut av McDonalds sammen med sin datter (bildet), fordi hun hadde med førerhunden Rex.

Foto: Privat

Det var i går Tina Marie Asikainen og hennes datter (5) bestemte seg for å spise på McDonalds i Fredrikstad. Med seg hadde de førerhunden Rex, siden Tina Marie er svaksynt.

– Vi hadde med Rex da vi bestilte mat. Han hadde en sele der det helt tydelig står førerhund. Etter to minutter, før vi hadde spist opp maten, kom en av de ansatte og ba oss om å dra fordi vi hadde med hund.

Begynte å gråte

Asikainen forteller at hun forklarte overfor de ansatte at det var en førerhund og at hun hadde lov til å ha Rex der. Nede ved kassa hadde hun også vist frem kortet der det står svart på hvitt at hun har nettopp slik tillatelse.

Tina Marie Asikainen

Tina Marie Asikainen sier hun skal anmelde hendelsen på mandag.

Foto: Privat

– De var ikke interesserte i å lese det. Det var sikkert tjue kunder der som stod og så på, mens fem ansatte høylytt ba meg dra. Jeg begynte å grine, og det gjør jeg ikke så ofte, forteller hun.

Asikainen ringte politiet for å forklare hva som hadde skjedd. Kort tid senere kom to betjenter og tok tak i situasjonen.

Terje Norang, operasjonsleder i Østfold politidistrikt, bekrefter at en patrulje måtte innom McDonalds i går fordi en kvinne med førerhund hadde blitt avvist. Han forteller også at hun planlegger å anmelde forholdet over helgen.

– Da jeg fortalte at jeg skulle ringe politiet ble jeg ledd av. Jeg kommer til å anmelde det på mandag, sier Asikainen.

– Skal ikke skje

Pressekontakt i McDonalds, Kathrine Moe, blir overrasket når hun blir konfrontert med hendelsen.

– Hvis dette stemmer må vi bare beklage, for sånn skal det absolutt ikke være. At svaksynte skal få ha med førerhund er selvsagt en regel vi følger.

Hun forteller at de vil gå gjennom rutinene etter dette.

– Det kan være ferieansatte som ikke har blitt satt ordentlig inn i slike rutiner. Vi skal følge det opp umiddelbart, sier hun.

Eieren av den aktuelle McDonalds-restauranten har ikke svart på NRKs henvendelser i dag.