– Mange rykter etter dødsulykke

Politiet frigir navnet på den 14 år gamle gutten som døde på sykkeltur med klassen i Drammen i forrige uke, etter å ha blitt overkjørt av en lastebil. De ber folk å ikke spre rykter om årsaken til ulykken.

Dødsulykke Holmenbrua i Drammen

Politiet etterforsker fremdeles for å finne årsaken til ulykken hvor en 14-åring omkom på sykkel i forrige uke.

Foto: Vegard Aas / Presse 3.0

Det var fredag i forrige uke politiet kunne bekrefte at en elev fra en ungdomsskole i Lier hadde omkommet. Han var på sykkeltur med rundt 20 medelever over Holmenbrua i Drammen da han ble påkjørt av en lastebil.

Idag opplyser politiet, med samtykke fra de pårørende, at det var 14 år gamle Rolf-André Ruth som omkom i ulykken.

Etterforskning gjenstår

Politiet i Drammen forteller i dag at det er gjennomført en rekke vitneavhør, blant annet av skoleelever som var til stede da ulykken skjedde, men også av andre forbipasserende. Det gjenstår fortsatt noen avhør.

– Vi venter også på svar på tekniske undersøkelser, blant annet undersøkelser av den involverte lastebilen, sier politiadvokat Ingvild Lærum.

Vil ikke konkludere ennå

Politiet vil ikke mene noe om årsaken til dødsulykken i og med at etterforskningen ikke er avsluttet, forteller politistasjonssjef Øyvind Aas:

– Vi er også klar over at det verserer ulike rykter om årsaken til ulykken. Vi oppfordrer til at det ikke spekuleres i dette, sier Aas.

Politiet ber om ro rundt etterforskningen, og har i dag hatt møte med de pårørende.

– Skolen har gjort mye godt arbeid for å ivareta elever, foreldre og lærere. Dette er en hendelse som preger mange unge mennesker, og det er derfor godt å se at støtteapparatet er tett på de berørte, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

Mange sørger

Minnes 14-åring

Ulykkesstedet i dag: Svært mange har lagt ned lys og blomster for å minnes 14 år gamle Rolf-André Ruth.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Etter kort tid vokste lys, blomster og minneord seg til en haug rett ved stedet hvor 14-åringen mistet livet.

14-åringen gikk i niendeklasse på Høvik, en skole for 1. til 10. trinn. Ungdommene han gikk sammen med beskriver ham som en aktiv og omtenksom medelev som hjalp til med veldig mye.

«Elevenes forsvarsadvokat» var det lærerne kalte ham.

– Han var også praktisk, og kunne finne fram skrutrekkere for å hjelpe til med noe som ikke var i orden i klasserommet. Men han var først og fremst verdens beste kamerat, sa rektor Lisbet Grøvdal etter minnestund som ble holdt på Høvik skole i Lier.