Hopp til innhold

– Målet er å vinne

NEDRE EIKER (NRK): Men det klarer ikke Lars Petter Stormo uten støtteapparatet når han skal delta i et av verdens tøffeste triatlon.

Trude og Lars Petter Stormo

HJELPER: Trude Stormo er en av fire i Lars Petter Stormos støtteapparat under årets Norseman.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Et supportteam er kjempeviktig. De må kunne se på meg hva jeg vil ha av mat, drikke eller klær. De må kunne gi meg det jeg vil ha akkurat når jeg vil ha det, sier Stormo.

Norseman-forberedelser

Det meste er klart til årets Norseman som som starter lørdag morgen klokka 05.00.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

4 kasser er pakket klart. Kasser for skift og kasser med mat. I matkassene ligger energidrikker, barer og "fysemat" som saltsild og potetgull.

– Lunta mi er kort når jeg blir sliten

I supportteamet er kona Trude, Trudes bror og en kompis av Stormo. De skal følge han i bil hele veien.

– Lunta mi er ganske kort når jeg begynner å bli sliten. Hvis jeg slenger ut en melding og teamet ikke oppfatter den, kan det bli ganske dårlig stemning. Supportteamet må kunne lese meg og vite akkurat hva jeg vil ha hele tiden.

– Man sier at den fjerde grenen i triatlon er ernæring. Det er viktig at helten får i seg nok mat og drikke, sier Trude Stormo.

Saken fortsetter under bildet

Trude og Lars Petter Stormo

– Fruktnøtt pleier å funke bra opp den siste bakken som kalles Zombie Hill, sier Trude Stromo.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Deltar for fjerde gang

Det er fjerde gangen Stormo deltar på Norseman. Han vant i 2007, kom på andreplass i 2012 og kom på fjerdeplass i fjor – med en relativt punktert oppkjøring.

– I fjor fikk jeg brudd i foten i juni, og det gjorde at oppkjøringen ble ganske dårlig. Løpeetappen gikk mye dårlige enn jeg håpa på. Så nå er jeg revansjesugen.

– Hvorfor gjør du dette egentlig?

– Det er veldig gøy å ha et mål å jobbe mot. Underveis er det mange opp- og nedturer. Man lærer seg selv å kjenne veldig godt. Også er det en ekstrem tilfredsstillende følelse å komme opp på toppen, sier Stormo, og legger til:

– Jeg er ikke gal, jeg har jo øvd på dette en stund.