– Må ha flere østfoldinger på lagene

Østfoldfotballen kan gå en lys fremtid i møte. Trenerildsjel Roar Dahle mener det er nok av unge her som kan lykkes, men da må Østfoldklubbene få talentene på banen.

JOAR DAHLE

Joar Dahle fra Fredrikstad ble kåret til årets trenerildsjel i landet på fredag. Prisen fikk han på cupfinaleseminaret til Norges Fotballforbund.

Foto: Ivar Thoresen, Norsk Fotballtrenerforening

– De må få en sjanse når de blir eldre. En sjanse til å komme seg til seniornivå. Vi må ikke bare hente inn folk utenfra inn på lagene.

– Flere østfoldinger på Østfold-lagene. Er det det du sier?

– Ja, helt klart. La dem få en sjanse tidliger så er de gode nok, mange av dem.

Dahle vil ikke kritsere den jobben klubbene gjør. For den er god, han vil bare se flere talenter fra Østfold få lov å prøve seg på topp.

– Når jeg ser på de forskjellige miljøene i Østfold, med spillerutviklinga som er i Sarpsborg, Fredrikstad, Halden, Moss og hele pakka, så er det bra. Det er veldig bra. Spillere kommer frem, det er det ikke tvil om.

Årets trenerildsjel

Fredag ble Joar Dahle kåret til året trenerildsjel i Norge under cupfinaleseminaret som ble arrangert i Oslo.

– Det var veldig overraskende og selvfølgelig veldig hyggelig, så lenge det er en trenerforening som er landsomfattende. Så det er klart det er kjempemoro, sier han om prisen.

– Årets ildsjel. Hvor kommer flammene fra?

– Si det? Nei, det er vel 45 år i alle mulige former for trener og leder i fotballen som ligger til grunn. Jeg fikk jo høre alt det jeg har drevet med i alle år og jeg ble nesten litt overrasket selv.

Dahle har blant annet vært sportslig leder i FFK, forbundsinstruktør i Østfold fotballkrets og trener i forskjellige klubber i mange år.

Trives med engasjerte unge

Det han husker best er alle møtene med unge og ivrige talenter gjennom alle årene.

– 13-, 14- og 15-åringer som er veldig interresert i å bli gode, så er det veldig artig å holde på med. Jeg får energi og synes det er gøy.

– De folkene som kommer seg frem er de som har den indre gløden til å bli godl. Du ser de gleder seg til hver trening og hele pakka. Den personen der må du ha tak i og hjelpe, forklarer han om sitt engasjement i dag.