– La meg reise. Jeg kan ikke fordra dette landet!

Den radikale islamisten Mohyeldeen Mohammad ønsker å forlate Norge, men hevder han ikke kommer seg ut av landet. Nå ber han myndighetene om en liste over land han kan reise til.

Mohyeldeen Mohammad

Mohyeldeen Mohammad ønsker ikke å bo i Norge, men sliter med å få flyttet til et annet land.

Foto: Skjermdump Youtube

Mohyeldeen Mohammad sier han har forsøkt å forlate Norge mange ganger, men er blitt nektet innreise til de landene han forsøker å komme inn i.

– Jeg reiser med glede ut fra dette søplelandet som de kaller et demokratisk fritt land. Det stemmer ikke i det hele tatt. Det er ikke religiøs frihet her. Det er ikke noe frihet for muslimer, sier Mohammad, som er omtalt som sentral i det radikale norske islamistmiljøet.

Hør hele intervjuet med Mohyeldeen Mohammad her:

Skylder på norske myndigheter

Mohammad sier han vil ut, og flere politikere vil ha han ut. Utfordringen er bare at han blir sendt tilbake hver gang han kommer til et nytt land. 30-åringen mener at det er norske myndigheters feil.

– De påstår at jeg er fri til å reise, så hvorfor blir jeg sendt tilbake når jeg drar til forskjellige land? Sist jeg ble sendt tilbake var for en halvannen måned siden da jeg ble sendt hjem fra Tyrkia. Jeg ble nektet innreise fordi Norge har sendt ut informasjon om at jeg er en trussel for internasjonal sikkerhet, sier Mohammad.

Islamisten er kjent for sine sterke ytringer. Blant annet advarte han mot et 11. september på norsk grunn i 2010, men han har aldri blitt straffedømt for ytringene sine.

Mohyeldeen Mohammad med SMS til Raja

Islamisten etterforskes for hatmeldingene han sendte til stortingspolitiker Abid Raja (V).

Foto: Helge Carlsen / NRK

– Jeg er ikke straffedømt. Jeg har ikke gjort noen kriminell handling som tilsier at jeg skal forbys utreise. Derfor mener jeg det er helt feil av Norge å utveksle slik informasjon. Hvorfor utveksler de ikke informasjon om pedofile jævler som begår overgrep mot barn?

PST bekrefter at de utveksler informasjon med mange lands sikkerhet- og etterretningstjenester for å forebygge terror, men vil ikke kommentere Mohammads tilfelle spesifikt.

Ønsker liste over land

Anders B. Werp på Gardermoen

Anders Werp mener at det finnes muligheter for at islamisten Mohyeldeen Mohammad kan forlate landet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tidligere i dag sa Høyres stortingsrepresentant Anders Werp at Mohammad må ta konsekvensene av handlingene sine. Han mener likevel Mohammad har mulighet til å forlate Norge.

– Alle dører er ikke lukket for vedkommende. Hvis han ønsker å reise fra landet og skifte statsborgerskap er han hjertelig velkommen til det, mener jeg. Og jeg ønsker vedkommende god reise.

Mohammad spiller ballen tilbake til politikerne.

– La disse politikerne gi meg en liste over land jeg kan reise til, slik at jeg slipper å bruke tid og energi på å reise til et land og bli deportert igjen. Få listen, så skal jeg reise på dagen. Jeg vil ikke være et sekund til i dette søplelandet. Jeg kan ikke fordra dere nordmenn og regjeringens arroganse og søppeloppførsel.

Mohyeldeen Mohammad har tidligere krevd 100.000 kroner for å snakke med media, men NRK har ikke betalt for dette intervjuet.