Hopp til innhold

– Kontakt med velgerne er viktig

Av listetoppene foran høstens kommunevalg i Oslo, er det Arbeiderpartiets kandidat Libe Rieber-Mohn som har flest tilhengere totalt på Facebook og Twitter.

Libe Rieber-Mohn Facebook

Hun har nesten 6000 tilhengere og følgere på de sosiale mediene.

Rieber-Mohn sier til Klassekampen at kontakten med velgerne den viktigste motivasjonen for kommunikasjonen på sosiale medier.

– Jeg bruker ikke sosiale medier primært for å få oppslag i aviser, da tar jeg heller kontakt med de ulike avisene. Først og fremst bruker jeg det fordi jeg mener noe, eller har opplevd noe som jeg vil formidle, sier Rieber-Mohn.

Fremskrittspartiets Carl I. Hagen er hakk i hæl med fem og et halvt tusen tilhengere på Facebook.

Offentlig og privat

Libe Rieber-Mohn har to forskjellige sider på Facebook, en offentlig og en privat. Hun er mest privat på den siste, og er mer politiker på Twitter enn på Facebook.

– Jeg twitrer korte statements om Arbeiderpartiets saker, eller kommenterer andres saker. På Facebook skriver jeg mer om mine egne politiske saker, sier hun til Klasseskampen.

Hun sier Arbeiderpartiet har en strategi som går ut på å bruke sosiale medier for å komme i kontakt med velgere, men hvordan man gjør det er opp til hvert enkelt partimedlem.

Høyres tilhengere

Byrådsleder Stian Berger Røsland har flere følgere på Twitter og flere tvitringer enn Libe Rieber-Mohn. Han har 1957 twitterfølgere og 355 tvitringer. Men han har kun en privat facebookside. Der har han 879 venner.

Oslo Høyres facebookside har 550 tilhengere og Oslo Unge Høyre har 500 tilhengere på Facebook.

Fabian Stang har en støtteside på Facebook med 1266 tilhengere.