– Kjør forsiktig i fjellet i dag

Det er meldt om snø og sludd og vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i dag.

E134 Haukelifjell 30.5.2015

Det snør på Haukelifjell lørdag formiddag.

Foto: Statens vegvesen

– Bilister som skal kjøre over fjellet i dag bør være svært forsiktige hvis de kjører med sommerdekk, sier Anne Berget, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen i Porsgrunn.

Hun forteller at det er sludd og snø flere steder, blant annet på E134 over Haukelifjell.

– Det ser jeg på våre webkameraer, men mannskapene er ute og brøyter og salter veiene, sier hun.

Ingen fjelloverganger stengt

Vegtrafikksentralen i Porsgrunn

Det er mange kameraer å følge med på ved Statens vegvesens vegtrafikksentral i Porsgrunn.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Ingen av fjellovergangene er stengt lørdag formiddag. Fredag var fylkesvei 51 over Valdresflya stengt på grunn av dårlig vær. I dag er veien åpen, og det er tørt og bart og -1 grad der.

Det er også meldt om vanskelige kjøreforhold utover dagen på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og riksvei 7 over Hardangervidda.

Får telefoner fra bekymrede bilister

Berget forteller at de har hatt en del henvendelser fra folk som skal over fjellet og som er usikre på om de kan kjøre.

– Blant annet har vi hatt telefoner fra motorsyklister som lurer på om det er mulig. De aller fleste har skiftet til sommerdekk på denne tiden av året, og vi kan ikke nekte folk å kjøre over fjellet. Men man må avpasse farten etter forholdene, sier hun.

– Det er uvanlig å oppleve slikt vær på fjellovergangene i slutten av mai. Vegvesenet slutter med vei- og føremeldinger for fjellovergangene 15. mai fordi det fra da av er regnet som sommersesong, sier Berget.

Sommersesong

Også i lavlandet er det ventet mye nedbør i form av regn. Lokalt kan det komme mellom 20 og 30 millimeter regn i løpet av ett døgn. Det gjelder både i Buskerud, Telemark, Hedmark og Oppland. Derfor har Meteorologisk institutt sendt ut et obs-varsel.