– Kan bli norsk seier i Sverige

Teamsjef for Ford World Rally, Malcolm Wilson,har tro på norsk Ford-suksess når det skal kjøres VM-løp i Norge og Sverige neste uke.

Petter Solberg, Malcolm Wilson, Mads Østberg og Eyvind Brynildsen.

Malcolm Wilson (nr. 2 fra venstre) tror Petter Solberg og Mads Østberg kan kjempe om seier i rally Sverige. Eyvind Brynildsen debuterer også som WRC-fører for Ford i samme løp.

Foto: Pressefoto, Bilsportforbundet

Wilson skrøt uhemmet av både Petter Solberg og Mads Østberg da han gjestet Oslo i dag.

Petter Solberg er tilbake som fabrikkfører hos Ford, der han startet sin profesjonelle rallykarriere i 1999. Etter tredjeplassen i Rally Monte Carlo er han nå en av favorittene i Rally Sweden som kjøres neste uke.

– Petter var svært rask i Rally Monte Carlo, og jeg ble imponert over både farten han hadde på enkeltetapper og at han endte på 3. plass totalt. Han har tross alt ikke kjørt mye i vår bil ennå. I Rally Sweden kan alt skje. Han kan gjerne komme til å stå på toppen av pallen, sier Fords teamsjef Malcolm Wilson.

LES OGSÅ:

Suksesstradisjon om vinteren

Petter selv gleder seg veldig til å kjøre i Norge og Sverige, og er optimist.

– Jeg har ikke hatt den følelsen i en rallybil som jeg hadde i Monte Carlo siden jeg vant i Sverige i 2005. Forden passer meg perfekt, og den er superrask. Nå skal vi ha en test til helgen, og jeg er spent på hvordan det er å kjøre bilen på norsk/svenske vinterforhold. Resultatene Ford har hatt i Rally Norway og Rally Sweden tidligere lover godt, sier Petter Solberg.

Ford har tradisjonelt hatt stor suksess i vinterløpene i Norge og Sverige, og Wilson har helt klart store forhåpninger til sine to fabrikkførere Jari-Matti Latvala og Petter Solberg. Men han avskriver heller ikke Mads Østberg.

– Mads viste i fjor at det er mulig for en privatfører å hevde seg helt i toppen. Han kan klare det i år også. Det kommer an på hva som skjer under løpet. Han har mye erfaring på snø og is, og han har tempoet, sier Wilson.

I fjor endte Østberg på en andreplass, kun 6,5 sekunder bak Mikko Hirvonen, og skal han forbedre seg i år kan det kun bli seier.

LES OGSÅ:

Debuterer i WRC-klassen

– Jeg kan nok ikke love seier og tenker ikke på det når vi starter neste uke, men jeg har alle forutsetninger. Jeg kommer godt forberedt. Vi har kjørt to løp i Norge allerede i vinter og vi kjører Rally Finnskog på lørdag, sier Østberg.

Han har fått med seg nabo og kamerat Eyvind Brynildsen i Adapta-teamet denne gangen, og for Brynildsen blir det WRC-debut.

– Jeg har kjørt mange VM-runder, men aldri i en WRC-bil så det blir spennende. Vi kjørte Rally Elverum i en gruppe N-bil på lørdag, og vi skal ha en test i WRC-bilen i dag (torsdag), også kjører vi Rally Finnskog på lørdag med WRC-bilen. Det blir spennende, og jeg gleder meg, sier Brynildsen.