– Ap, H og FrP er farlige for ungdom

Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne fraråder studenter å stemme på Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre. Han mener politikken deres er en trussel for framtidige arbeidsplasser.

Rasmus Hansson

ADVARER: Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne, mener de andre partiene ikke kan love et grønt skifte og advarer unge studenter.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Valglogo

– Jonas Gahr Støre, Siv Jensen og Erna Solberg er farlige for dagens unge. De snakker om det grønne skiftet, mens de i virkeligheten bruker nesten alle pengene, skattefordelene og subsidiene på enda mer olje, sier MDGs stortingsrepresentant og nasjonale talsmann til studentavisa Universitas.

Usikker på hva du skal stemme? Ta NRKs valgomat her

– Må vokte seg

Hansson trekker paralleller mellom det han kaller «fossilpartiene Ap, Frp og Høyre» og framtidig arbeidsledighet. Han mener sammenhengen er tydeligere enn noen gang nå som tusener mister jobbene i oljebransjen.

– Jensens, Støres og Solbergs svar på dette er å helle enda flere milliarder inn i oljesatsingen, i stedet for å satse på det som er best for dagens studenter. Studentene må vokte seg. Det er de unge som skal overta et samfunn som baserer seg på en dødsdømt næring, sier Hansson.

Partiet fosser frem på flere målinger, blant annet i Fredrikstad har partiet tatt et kjempebyks.

På NRKs partibarromenter er MDG det fjerde største partiet i landet, mens Arbeiderpartiet går kraftig tilbake.

MDG ser for første gang ut til å bli en maktfaktor i flere norske kommuner, særlig gjelder det storbyene.

Partiet går til valg med ønske om et grønt skifte og en brems i den økonomiske veksten.

– Bråstopp i oljebransjen

Tirsdag ble det klart at det er Arbeiderpartiet som er den store vinneren på norske skoler i skolevalget.

Jubelen stod i taket da Arbeiderpartiet gjorde sitt aller beste skolevalg noensinne. Høyre er blant valgets store tapere og faller fra 28,2 til 16,4 prosent fra stortingsvalget i 2013.

Nikolai Astrup

MOTSATT: Nikolai Astrup i Høyre mener det er De Grønne som vil føre til mange arbeidsledige.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Høyres klimapolitiske talsmann, Nikolai Astrup, er sterkt uenig og svarer tilbake i samme stil:

– Det er Rasmus Hanssons politikk som vil lede til dramatisk høy arbeidsledighet. Det vil bli en bråstopp i oljebransjen, og titusener vil bli arbeidsledige. MDG står for den dårligste miljøpolitikken som finnes, nemlig den som ikke virker, sier Astrup til Universitas.