Hopp til innhold

Politiet vil ha kontakt med bilfører

Politiet tror nå det har skjedd noe kriminelt med Sigrid Giskegjerde Schjetne. Etter tips fra vitner etterlyser de nå en bil som var parkert utenfor barnehagen.

Seksjonssjef Hanne Kristin Rohde orienterte tirsdag om nye utviklinger i forsvinningen til 16 år gamle Sigrid Schjetne.

På dagens pressekonferanse etterlyste politiet en bil og to unge gutter som befant seg i området rundt midnatt. Guttene meldte seg kort tid etter for politiet, ifølge VG.

På pressekonferansen etterlyste politiet også to unge gutter med videokamera.

De to guttene har meldt seg via telefonen for politiet, og vil bli avhørt i nær fremtid, skriver politiet i en pressemelding kl 15.40.

– På bakgrunn av tiden som nå har gått, frykter politiet at det har tilstøtt henne noe kriminelt. Vi ser nå på dette som en kriminalsak, sa Hanne Kristin Rohde, leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt under pressekonferansen i dag.

Politiet har fått inn over 300 tips fra publikum i forbindelse med saken.

– Det har blitt observert en personbil, farge uviss, utenfor barnehagen. Bilen ble sett klokken kvart over tolv og hadde lysene på. Den skal ha kjørt ned Låveveien i retning Haakon Tveters vei. I tillegg ble to unge gutter observert mens de gikk i Låveveien rundt midnatt med et stort videokamera og filmet. Vi ønsker kontakt med disse, og ber dem melde seg, sier Rohde.

Politiet vil finne ut om de kan ha sett noe i forbindelse med forsvinningen. De betrakter tidspunkt som disse ble observert på som «svært interessant.»

  • Oslopolitiet sier at tips kan ringes inn på telefon 22669966.

Fant ny sokk

I går fant politiet en sokk i området rundt Skullerud. Rohde sier den ligner på Sigrid Giskegjerde Schjetne sin sokk som ble funnet utenfor barnehagen i Dalbakkveien 75. Det er en viss avstand mellom funnstedene, men politiet undersøker nå om de matcher.

– Det er rett og slett snakk om to hvite ankelsokker som veldig mange går med. Vi håper vi får svar snart, sier Rohde.

Politiet fortsetter nå med å avhøre venner og omgangsskretsen til Sigrid for å finne ut hvem mer om hvem Sigrid var. Rohde ville ikke gå nærmere innpå hva som hadde kommet frem i disse avhørene.

Innhenter overvåkningsbilder

I tillegg fortsetter arbeidet med å innhente overvåkningsbilder fra området. Blant annet undersøkes forskjellige overvåkningskameraer i området og kameraer plassert i bomstasjoner på vei vekk fra området. Rohde kaller dette arbeidet omfattende og sier de ikke vil ha svar der med det første.

Den 16 år gamle jenta er etterlyst internasjonalt som savnet. Foreløpig er det ikke mottatt tilbakemeldinger på at hun er observert i utlandet.

Ingen resultat etter søket

Frivillige letemannskaper har startet en ny dag med søk. Store profesjonelle styrker har lett etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i hele natt. Men fortsatt er 16-åringen nærmest sporløst forsvunnet.

Politiet sa i går at alle tilgjengelige ressurser har vært satt inn i søk og etterforskning.

Fant sko og mobil

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet av sine foreldre etter at hun skulle ha vært hjemme kl. 00.30 natt til søndag.

Hennes sko, sokker og mobiltelefon ble funnet ved en barnehage i Dalbakkveien 75, i nærheten av familiens bolig.

Omtrent 60 stykker fra Norsk Folkehjelp og Norges røde kors hjelpekorps gikk i natt manngard i området ved Skullerud og mot Grønmo, uten resultat.

Ønsker fotsatt tips

Ifølge politiet er Sigrid Giskegjerde Schjetne ca. 170 cm høy. Hun har lyst, brunt langt hår og blå øyne. Hun hadde på seg en dongerishorts, blå hettegenser og en grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske.

Politiet ønsker fortsatt tips fra alle som har vært i området lørdag kveld og natt til søndag. Alle bevegelser er av interesse.

  • Oslopolitiet sier at tips kan ringes inn på telefon 22669966.