– Jeg har vært en drittsekk

Den voldtektstiltalte baskettreneren hevder han ble anmeldt fordi et av ofrene i saken ble sint da han hadde sex med andre kvinner.

Tinghuset mandag morgen

Rettsaken startet i dag i Oslo tingrett.

Foto: Hanne B. Roald / NRK

– Jentene på laget flørtet med meg. De sa jeg var kjekk. Jeg flørtet ikke tilbake, men jeg er en sosial og åpen person, så det kan hende de misforsto det, fortalte den voldtektstiltalte treneren da han startet sin forklaring i Oslo tingrett i dag.

Han er tiltalt for voldtekt eller voldtektsforsøk av 14 kvinner. Treneren har erkjent seksuell omgang med flere av kvinnene, men hevder imidlertid at dette skjedde frivillig og har ikke erkjent straffskyld.

– Jeg var ny og spennende

Politiadvokat Leif Morten Eide startet i dag utspørringen av den tiltalte baskettreneren etter lunsj i rettsakens første dag.

Han forteller at han ble godt mottatt av jentene han skulle trene.

– Jeg var ny, og det var spennende, sier han.

Tiltalte forklarer at han hadde kontakt med spillerne også utenom basketballtreningen. Jentene var i alderen 16-18 år, og politiadvokaten spør om han hadde betenkeligheter ved å ha et slikt forhold.

– På den tiden var det ikke snakk om et seksuelt forhold, så jeg så ikke noe problem med det. Jeg tror at spillerne presterer mer dersom de liker treneren, derfor forsøkte jeg å ha et godt forhold til dem, sier han.

– Svært aktivt sexliv

Videre får den tiltalte spørsmål om sitt seksualliv. Tiltalte beskriver det som svært aktivt.

Jeg har hatt mange partnere, men jeg vet ikke hvor mange, forteller han.

– Er det en spesiell alder du har foretrukket, spør politiadvokaten.

– Jeg liker vanligvis kvinner på min egen alder, men jeg har også hatt forhold til unge jenter, svarer tiltalte.

Han sier han til tider har blitt avvist av kvinner og at det har irritert han.

– Drittsekk og arrogant

Baskettrener tilbakeviser at han voldtok kvinnen som i dag har forklart seg i retten. Han forteller i retten at han ofte har spurt seg selv det siste året hvorfor flere kvinner har anmeldt han for voldtekt.

– Jeg har vært en drittsekk og jeg har vært arrogant. Jeg tror at det har slått tilbake på meg og det er derfor jeg er her nå, men det er ikke ulovlig å være en drittsekk, sier treneren.

– Det er ikke det du er tiltalt for heller, svarer politiadvokat Eide.

Trenere nekter også for å ha befølt en av sine spillere på en handicapdo i idrettshallen. Han tror kvinnen anmeldte han fordi hun ble sur da han hadde sex med andre kvinner på laget.

– Jeg er lei meg dersom jeg har såret henne, men det er feil å komme med disse anklagene, sier han.

Trenerens forklaring var det siste som skjedde i rettsakens første dag. Tirsdag skal tre andre fornærmede forklare seg.