– Jeg er positivt overrasket

Tor André Johnsen (Frp) satte sinnene i kok da det ble kjent at han krevde å få stortingsleilighet på vestkanten i Oslo. Torsdag ble han med partifelle Mazyar Keshvari på byvandring øst i hovedstaden.

Created by InfoDispatcher

Mazyar Keshwari og Tor André Johnsen på byvandring i Oslo.

– Velkommen til østkanten. Vi kan begynne med å gå gjennom parken her, sier Mazyar Keshvari.

Han er Frp-politiker, og partifelle Tor André Johnsen Oslo Øst-los for dagen. Begge sitter på stortinget, og Johnsen er nyinnvalgt.

Turen starter ved Schous bryggeri på Grünerløkka. Stortingsdraktene er dekket til med vindjakker. Glidlåsene er dratt til topps. De er klare til å vandre gatelangs i Oslo øst.

– Det er koselig her. Jeg har ingen problemer med å si det. Arkitekturen, bygningene og grøntområdene er fine, sier Johnsen som kommer fra Hedmark.

Byvandring med Mazyar Keshwari og Tor André Johnsen.

Med pressen på slep fikk Johnsen se Oslo Øst.

Foto: Jonas Sundquist / NRK

Krevde bolig på vestkanten

Men i begynnelsen av denne måneden satte han sinne i kok hos mange Oslo-borgere. Hamar arbeiderblad publiserte en artikkel med Johnsen der han sier at han krevde å få stortingsleilighet på vestkanten.

– De prøver jo å flytte politikerne lenger øst, men jeg var klar på at jeg ville bo på vestkanten. Det viktigste for meg er å få en stille leilighet i et sivilisert, stille strøk, hvor man kan ferdes trygt til og fra jobben, sa Johnsen til avisa 3. oktober.

På dagens vandring forsøker Johnsen å rette opp inntrykket.

– Jeg hadde ingen intensjon om å skape en konflikt om hvor man skal bo i Oslo. Mine krav var å bo stille og sentralt. Det er trist at det har blitt som det har blitt, sier Johnsen.

– Men sa du ikke at du ville bo på vestkanten?

– Grønnergata er per definisjon vestkanten, det kan godt hende. Det er et stille og fint område. Jeg er veldig glad for at jeg fikk bo der. Jeg sover perfekt om natta, og er veldig fornøyd med det, svarer Johnsen.

– Er du feilsitert av Hamar Arbeiderblad?

– Det ble en feil vinkling av saken. Det beklager jeg virkelig. Derfor setter jeg pris på at Mazyar har vist meg litt rundt her, sier Johnsen.

Byvandring med Mazyar Keshwari og Tor André Johnsen.

Mazyar Keshwari og Tor André Johnsen på byvandring i Oslo.

Foto: Jonas Sundquist / NRK

– Trist start

Keshvari skjønte fort at Johnsen var på et villspor med sine uttalelser om bosted i Oslo.

– Jeg synes det var trist hvis det etterlatte inntrykket er at det er noe dårligere på østkanten. Det har skjedd mye her. Jeg er oslorepresentant og østkantgutt, og er veldig stolt av byen min. Det var trist at starten på hans fire år lange periode i Oslo skulle bli slik, sier Keshvari.

Johnsen og Keshvari er fremme ved stortingsboligene på Vulkan i Oslo, et område som riktignok ligger vest for Akerselva, elva som deler Oslo i øst og vest.

Frp-politikern fra Oslo lokker med leiligheter som ligger vegg i vegg med Mathallen, norske restauranter og dansens hus.

– Jeg er overrasket, positivt overrasket. Det er fint her, sier Johnsen.

Turen på snaue 20 minutter er over, og ifølge Keshwari er det nok til å få en smakebit på østkanten.

Men hvor vil Johnsen nå bo? I Grønnergata eller på Grünerløkka?

– Det er som å velge mellom cheesburger og hamburger. Begge deler er fint.