– Jeg er en lykkelig mann!

Etter ti års planlegging åpnet Ekeberg skulpturpark i kveld. Mannen bak parken, Christian Ringnes klarte ikke å holde igjen begeistringen.

Christian Ringnes
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Jeg er en lykkelig mann akkurat nå, utbrøt Ringnes foran hundrevis av nysgjerrige som hadde møtt opp til den offisielle åpningen av skulpturparken.

Ringnes har selv punget ut 350 millioner kroner for at parken skulle bli en realitet. Skulpturer av blant annet Salvador Dali, Per Ung og Auguste Renoir står plassert i terrenget rundt Ekebergrestauranten som også eies av Ringnes.

Ekeberg skulpturpark

Publikum strømmet til da Ekeberg skulpturpark åpnet i dag.

Foto: Pernille Dvergedal / NRK

– Jeg har gått rundt blant publikum et par timer, og det er mye smil og glede her. Alle er over seg av begeistring, sier Ringnes.

Men langt fra alle har vært begeistret. Leder av Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, Marianne Sunde mener skulpturparken er en invasjon av et offentlig naturområde. Kunstanmelder Mona Pahle Bjerke kaller parken et monument over et foreldet kvinnesyn.

– Mange har vært imot parken. Hvorfor var det viktig for deg å få den her?

– Man vet jo at folk er engstelige for forandring. Jeg oppfordrer folk til å komme og se. Jeg tror da at motstanden fordunster. Parken er en skatt for Oslo og Norge, mener Ringnes.