Stine gir bort seks søppelsekker med klær

Da hun kom hjem etter en reise rundt jorden, ble Stine Ferguson sjokkert over hvor mye klær hun faktisk hadde. Nå gir hun bort seks søppelsekker med klær.

Stine Ferguson gir bort klær

Stine Ferguson gir bort mer klær enn hun beholder, etter at en reise rundt jorden ga nye perspektiver.

Foto: Paul Ferguson / Privat

Hjemme hos Stine og Paul Ferguson er gulvet dekket med klær. De har storopprydding etter at de kom hjem fra en reise rundt jorden 15. juli, en reise som har tatt et helt år.

– Nå har jeg rusla rundt i den samme kjolen ganske lenge, men siden jeg starter i ny jobb neste uke, tenkte jeg det var på tide å finne fram klærne mine fra kjelleren, sier Stine Ferguson.

Enorme mengder klær

Det var da det gikk opp for henne hvor mye klær hun faktisk hadde.

– Jeg tok frem koffert på koffert med klær. Jeg fikk helt sjokk av den overfloden vi syntes var helt normal før vi reiste. Det er enorme mengder klær, til og med klær som fortsatt har prislapp på.

Familiens reise rundt jorden har de planlagt i ni år. De har blant annet vært innom flere land i Afrika, India, Burma og Kambodja. I tillegg til uforglemmelige opplevelser har familien fått nye perspektiver.

Paul og Stine Ferguson i Namibia

Paul og Stine Ferguson, her sammen med sine to barn i Namibia.

Foto: Privat

Stine beskriver ikke seg selv som en ekstrem shopper. Hun er helt normal. I håp om at flere skulle kjenne seg igjen, bestemte hun seg for å dele dette på Facebook med en oppfordring: At de fleste av oss kan gi bort mye mer enn det vi gjør.

Så får det være at kanskje noen vil se meg med det samme klesplagget to ganger i året som kommer, men det er vel helt greit? Jeg er da for svingende ikke en prinsesse!

Stine Ferguson

Skjermdump av Stine Fergusons innlegg

Skjermdump av Stine Fergusons innlegg på Facebook (les hele innlegget i faktaboks).

Foto: Skjermdump fra Facebook

Gir bort mer enn hun beholder

Stine ga bort tre søppelsekker med klær allerede før hun reiste, og nå har hun pakket tre sekker til som skal gis bort til noen som trenger klærne mer enn henne.

– Jeg gir bort mer enn det jeg har igjen. Jeg trenger det jo ikke. Det gikk opp for meg at jeg ikke engang husker hva jeg har. Hver gang jeg åpner en eske blir jeg overrasket. Jeg tror det gjelder flere enn meg, sier Stine Ferguson.

Også mannen Paul har kvittet seg med store mengder klær, blant annet over halvparten av skjortene sine.

Stines gi-bort-haug.

En av Stine Fergusons gi-bort-hauger.

Foto: Stine Ferguson / Privat

– Vi tralter i vei med den samme hverdagen og tenker ikke på at vi bare fyller på og fyller på. Mange gir bort en gang i blant, men vi kan gjøre det mye oftere, tror hun.