Hopp til innhold

– Inkassokravene er betalt

Daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, forstår lite av at det frarådes å gi kreditt til klubben.

Richard Olsen

Daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen.

Foto: Sarpsborg 08

I dag publiserte Finansavisen en oversikt som viser at 1 av 3 norske toppklubber er i kreditt-krise.

Fire av lagene i eliteserien havner i kategori B (kreditt mot sikkerhet) eller C (kreditt frarådes). Det samme gjør Fredrikstad og Stabæk som rykket ned fra eliteserien i fjor (begge i kategori B).

Sarpsborg 08 havner på jumboplassen sammen med Start og Vålerenga. Den vurderingen er ikke daglig leder i 08, Richard Olsen, enig i.

– For vår del har vi hatt en veldig positiv tendens de siste fire årene. Vi har lagt bak oss fire år med overskudd, og vi har snudd negativ egenkapital til positiv. Vi har også penger i banken. Jeg føler ikke at vi burde vært i denne enden av skalaen, sier han til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Det anbefales IKKE å gi Sarpsborg 08 kreditt. Det kom fram i Finansavisen i dag. Seks dager før fotballsesongen sparkes i gang er det likevel ingen i klubbledelsen som lar seg bekymre av at klubben betegnes som "ikke kredittverdig".

Kredittproblemer for Sarpsborg

– Det er kanskje en glipp

Kredittsjekken ble foretatt av Finansavisen 5. mars 2013. Avisen peker blant annet på at Sarpsborg 08 står registrert med fem inkassosaker. Tre krav på til sammen 256.000 kroner er fra januar i år.

– Hvis tilfellet at vi ligger på jumboplass, så er det rart i forhold til regnskapstallene. Det blir referert til at vi har et par betalingsanmerkninger, og at det kan være grunnen til at vi kommer langt ned.

Har dere kontroll på disse betalingsanmerkningene?

– De er betalt. Det er sånn at vi per 31.12 hadde nesten tre millioner på bok. Hvorfor det ikke har blitt betalt tidligere vet jeg ikke, men jeg vil tro at det kanskje er en glipp fra vår side, sier Olsen.

Hva betyr det for Sarpsborg 08 at det frarådes å gi klubben kreditt?

– Vi ønsker ikke å være der, for vi mener at vi har en sunn økonomi. Det er ingen som har tapt penger på oss, og det er det heller ingen som kommer til å gjøre.