Hopp til innhold

– På tide at politiet gjør noe

Etter voldsepisoden i Oslo mandag er konfliktnivået i rommiljøet nå så høyt at det bare er et tidsspørsmål før noen blir drept, mener privatetterforsker Finn Abrahamsen.

Blodig gjengoppgjør på Torshov i Oslo

Det var tydelige blodspor utenfor Torshov bingo etter gjengoppgjøret mandag kveld.

Foto: Paal Wergeland / NRK

To personer ble mandag kveld angrepet med kniv, øks, sverd og skytevåpen i en bingohall på Torshov i Oslo. Ved siden bråket på bingohallen ble ytterligere to personer behandlet på legevakten for slagskader mandag kveld, også her gikk folk til angrep.

Ifølge VG var ofrene en av lederskikkelsene i det norske rommiljøet og hans sønn. Finn Abrahamsen, tidligere sjef for voldsavsnittet i Oslo sier det bare er snakk om tid før noen blir drept.

Finn Abrahamsen

Finn Abrahamsen

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

– Hver gang det skjer noe kontakter de meg og sier at de har prøvd å få hjelp av politiet, men ikke får den hjelpen de skal ha, sier Abrahamsen til NRK.

Han tror ikke problemene i rommiljøet kommer til å slutte før politiet begynner å megle med de forskjellige familiene.

– Det var slik man løste problemene med A- og B-gjengen, man er nødt til å sette ned foten, sier han.

– Har ingen sosial plattform

Han forteller at krangelen mellom de to familiene har pågått i mange år. De krangler om giftemål mellom familiene og penger.

– Dette handler om mennesker som tyr til enkle og primitive løsninger. Noe man gjør når man ikke har noen sosial plattform, forteller Abrahamsen.

Han mener man for lenge har lukket øynene.

– Romfolket har fått styre med sitt uten at de blir tvunget til å bidra til det sosiale systemet i Norge, eller ta en utdannelse.

Han er ikke overrasket over problemene som har oppstått.

– Det er tragisk at det har utviklet seg sånn, men det er med velsignelse fra myndighetene, sier han.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag avviste Oslopolitiet at de har lukket øynene.

– Det er overhodet ikke riktig at vi ikke har tatt dette på alvor. Vi har gjennom årene brukt store ressurser på saker i dette miljøet, presiserte visepolitimester Roger Andresen under pressekonferansen.

– Ingen garanti

Abrahamsen mener det ikke er noen garanti for at folk som ikke er innblandet i problemene kan bli skadet.

– Det gikk greit denne gangen, men det gjør kanskje ikke det neste gang, sier han.

Han tror ikke folk trenger å være redde for romfolket, men benekter ikke at en tredjeperson kan bli skadd hvis de havner i skuddlinja.

– Det er mye bråk som dere aldri får vite om. Politiet sier de skal ordne opp, men rykker aldri ut, nå er det på tide at politiet gjør noe med det, avslutter han.