Hopp til innhold

– Her bør OL-landsbyen ligge

Furuset har alt de to andre alternativene til OL-landsby i Groruddalen mangler, mener Alna Arbeiderparti.

Olav Tønsberg

Olav Tønsberg studerer med entusiasme modellen over 'nye' Furuset, som den siste tiden har stått utstilt på Furuset bibliotek.

Foto: Olav Juven / NRK

– OL-landsbyen og mediesenteret i 2022 bør legges til Furuset, nærmere bestemt området rundt Furuset senter, sier leder for Alna Arbeiderparti, Olav Tønsberg.

Han har en rekke gode argumenter for å få OL til Furuset.

– Vi har etablert T-bane, her er det motorveisystemer. Kommunikasjonsmessig og plasseringsmessig slår det alle andre alternativer. Her er det eksisterende senter, planer om ny bebyggelse og planer om ny skole.

OL kan gi drahjelp

Han studerer modellen over "nye" Furuset. Den viser hvordan Oslo kommune ser for seg et urbant, klimavennlig bysentrum med blant annet 2.000 nye boliger, boliger som OBOS og Selvaag i går stemplet som ulønnsomme å bygge fordi bruktboligprisene på Furuset er for lave .

Ifølge Tønsberg kan OL i 2022 være den katalysatoren Furuset-planen trenger. Og planen passer som hånd i hanske som utgangspunkt for deltagerlandsby, medielandsby og mediesenter, mener han.

Liten tro på dagens forslag

– Tenk bare at her er det planer om å bygge sykehjem eller rehabilitere et av de eksisterende. Man kan bygge et nytt hotell og uka etter kan man ta det i bruk som sykehjem, sier han.

Kjelsrud vis a vis IKEA og Breivoll mellom Alnabru og Bryn, er de to andre OL-landsby-alternativene i Groruddalen.

I sin OL-utredning påpeker Oslo kommune selv en rekke mangler ved Kjelsrud og Breivoll, blant annet at det gjenstår veldig mye planlegging.

Olav Tønsberg synes derfor det er rart at de er pekt ut som alternativer sammen med Økern, mens Furuset ikke er blant de 26 stedene i Oslo som ifølge utredningen er vurdert.

– De to stedene ligger vanskelig til etter mitt skjønn. Både Kjelsrud og Breivoll ligger i Alna bydel, men ikke har de T-bane og ikke har de eksisterende senter. Man starter helt fra bunnen av. Jeg er litt forundret over at de har kastet øynene på de to stedene og ikke sett på "nye" Furuset, avslutter han.