– Greit å hemmeligholde søkernavn

Fylkesmannen i Østfold mener Industriprodukter AS ikke har brutt noen regler.

Stillingsannonse Halden Asvo

Fylkesmannen mener ASVO-stillingen ikke har nok offentlig interesse til at søkerne skal tvinges til å stå fram med navn.

Foto: Faksimile

Fylkesmannen i Østfold mener Industriprodukter AS (IPAS) gjorde rett i å hemmeligholde flere navn på søkerlisten til stillingen som avdelingsleder i Halden ASVO.

NRK Østfold og Kommunal Rapport begjærte innsyn i søkerlisten, men Industriprodukter nektet å oppgi navnene på tre søkere som ønsket å være anonyme.

Dette avslaget ble klaget inn til fylkesmannen i Østfold.

Nå foreligger vurderingen. Avdelingen for utdanning og justis mener stillingen ikke har nok offentlig interesse til at søkerne skal tvinges til å stå fram med navn.

Les hele begrunnelsen her:

– Vil føre til skade eller ulempe

– Etter vår vurdering vil en offentliggjøring i dette tilfellet føre til skade eller ulempe for søkerne. Ved vurderingen har hensynet til eksisterende arbeidsforhold og forhold rundt eksisterende stillinger for søkerne vært avgjørende, skriver fylkesmannen i sin begrunnnelse.

IPAS er et aksjeselskap heleid av Halden kommune, og hvor kommunen har bistått med juridisk kompetanse. Ordfører Per Kristian Dahl fikk til slutt jobben som avdelingsleder.

Ansettelsen har blitt kritisert fra flere hold, fordi Per Kristian Dahl både er styreleder og generalforsamling i selskapet.

LES: Asvo-sjefen: – Skjønner at saken kan oppfattes som spesiell