– Kanskje like greit å få slått klubben konkurs

– En kan kanskje håpe på mirakler, men det er for mye gjeld i Moss Fotballklubb. Det er kanskje like greit at noen drar ut pluggen nå, sier supporter.

Talsmann Roy Kenneth Nilsbakken

Talsmann for supporterklubben Kråkevingen, Roy Kenneth Nilsbakken.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Kråkevingen

Kråkevingen

Foto: Espen Torgersen / NRK
Moss FK

Moss FKs angrepsspiller Thomas Klaussen.

Foto: Espen Torgersen
Supportere fra Moss i Sandnes

Supportere fra Moss i Sandnes.

Foto: Espen Evensen / NRK

31. mai gikk andredivisjonsklubben ut med et rop om hjelp for å redde klubbens eksistens. Flere måneder er gått, og situasjonen er fortsatt kritisk.

– Vondt og surrealistisk

Klubben sliter med både kortsiktig og langsiktig gjeld. I går var det møte i Moss om økonomien, hvor det kom frem at halvannen million kroner må på plass før 15. november, hvis konkurs skal unngås.

Supporter Roy Kenneth Nilsbakken legger overfor NRK.no ikke skjult på at han er lite optimistisk på klubbens vegne etter møtet.

– Det er vondt og surrealistisk. Men vi har ventet på dette. Det går rett og slett ikke lenger når klubben driftes uten økonomi. Det spørs om det ikke er for sent nå å redde klubben økonomisk i det hele tatt.

– Da er det kanskje også like greit at klubben blir slått konkurs, sier Nilsbakken til NRK.no tirsdag.

Lønnsutbetalinger og reiseutgifter

Den økonomisk skakkjørte klubben henger etter på de fleste områdene, både lønnsutbetalinger og reiseutgifter til kamper har vært porblematisk i det siste. To bortekamper gjenstår av sesongen, en mot Stabæk og en mot Levanger.

Til sistnevnte kamp er utgiftene under kontroll, etter at supporterne for kort tid siden annonserte at de dekker dem.

Moss kommune vedtok forrige mandag å ettergi halvparten av klubbens gjeld til kommunen. Rundt 300.000 kroner, men ga ikke klubben lov til å selge stadionnavnet.

Dermed kunne nestleder Øyvind T. Hansen, konstatere at saneringen av gjeld var igang.

– Det som er viktig fremover er å ha råd til å reise på kamper, vi må betale lønn og vi må vise handlekraft ved å betale arbeidsgiveravgift. Vi kan ikke drive månedsvis med etterskudd på lønn.

– Vi jobber mot flere kreditorer vi har en betydelig gjeld til. Vi er godt i gang med gjeldssaneringen og det skjer noe hele tiden, sa Hansen til NRK.no.