– Fritidsklubb kan gi løft til hele lokalmiljøet

Statlige storbymidler gjør det mulig å åpne fritidsklubb. Rektor ved Alvimhaugen skole i Sarpsborg håper klubben skal gi et løft til hele lokalmiljøet.

Ny fritidsklubb

GLEDER SEG: De er glade for å ha fått en ny fritidsklubb ved skolen. TV-spill, turer og bare det å være sammen står på ønskelisten for (fra venstre) Eneda Bunjaku, Emma Lorentsen og Alin Hasan.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Omkring 30 barn og ungdommer møtte fram til gårsdagens åpning og de hadde flere ønsker om hva fritidsklubben Verdensspeilet skal bli:

– Jeg håper det kommer til å bli morsomt å være her.

– Jeg vil spille fotball hver dag.

– Jeg vil mest ha det gøy med andre.

– Vi kan også se på film her, spille spill og spise popkorn.

Alvimhaugen skole

ÅPNINGSFEST: Fritidsklubben Verdensspeilet på Alvimhaugen skole ble åpnet av blant annet rektor Knut Raknerud Olsen og Sofie Nerway fra elevrådet.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

– Trenger en møteplass

Rektor ved Alvimhaugen skole, Knut Raknerud Olsen har også mange ønsker for hva klubben skal bli.

– Alvim trenger en møteplass hvor barn og unge kan treffes på fritiden. Dette er et området med mange små leiligheter hvor ikke alle barn og ungdommer har mulighet til å ta med mange venner hjem. Tanken er å lage skolen til et fritidstilbud. Så her skal de treffes, mingle og ha det bra, sier han.

Staten gir støtte for å løfte områder med levekårsutfordringer og fritidsklubben har fått 450.000 kroner fra staten hvert år i tre år. Levekårsundersøkelser i Sarpsborg viser at mange av innbyggerne på Alvim har lav inntekt og lavt utdanningsnivå. Det er høy arbeidsledighet og mange innbyggere med flerkulturell bakgrunn er dårlig integrert.

Kan trekke inn foreldre

– Dette er et sted som trenger disse midlene. Pengene skal gå til boområder i storbyer hvor det er levekårsutfordringer. Da tenkte vi at fritidsklubben er et prosjekt som vi kan realisere ved å søke om storbymidler, sier Raknerud Olsen.

Han og klubbleder Solveig Mysen var kjempefornøyd med å ønske både elever og foreldre velkommen torsdag. For også foreldrene kan få en rolle her.

– Det er jo først og fremst et sted for barna, der de kan være trygge og utfolde seg. Men jeg håper jo at også foreldrene kan bidra. Kanskje komme og lage mat noen ganger, være voksenpersoner sammen med meg. Noen av foreldrene som ikke snakker så godt norsk kan være her sammen med oss andre voksne og komme med sine ressurser. Jeg tror det er utrolig mange folk som har mye som de ikke får vist så mange andre steder, avslutter Solveig Mysen.