Hopp til innhold

– For gode til å tape mot Start

FFK-supporterne går ikke til Fredrikstad stadion for å se at laget planter føttene i nedrykkskampen.

Video Før FFK-Start

FFKs supportere frykter ikke nedrykk. Fredag var det en avslappet stemning i byen.

Kveldens oppgjør mellom FFK og Start er en skjebnekamp for Sørlendingene. Med seier får de kontakt med lagene over – ett av dem er kveldens motstander Fredrikstad. Men i plankebyen orker ikke supporterne tenke tanken på at det skjer.

– Vi er for gode til å tape den kampen, det er helt klart, sier Jørn Ellingsen.

– Jeg tenker at vi slår dem. Vi tar i hvert fall ett poeng og det er det som trengs. Guttane er i form og dem vet hva som gjelder, sier Trine Ellingsen.

Kampen følger du via NRKs liveoppdatering fra klokka 19.00

LES OGSÅ:

Skyver presset over til Start

– Start får det tøft. De må virkelig vinne. Vår seier mot Vålerenga på mandag var uhyre viktig for oss. Vi kan bygge videre på den kampen. Det er Start som må frem og angripe, sier sportssjef i FFK, Joacim Jonsson til NRK.no.

Med tap mot Fredrikstad rykker Start enkelt og greit ned i 1. divisjon.

Et uavgjortresultat vil bringe laget seks poeng bak Sogndal med to kamper igjen, slik at det teoretisk sett vil være mulig å overleve, men sogndølene må i så fall tape sine to siste kamper mens Start må vinne sine resterende to.

– Vi lever godt med et uavgjortresultat, sier Jonsson.

LES OGSÅ:

Borges og Horn ute

For FFKs del må laget klare seg uten Jørgen Horn og Celso Borges. De soner begge karantene etter å ha pådratt seg gule kort i oppgjøret mot Vålerenga. I tillegg er Alex Valencia fortsatt ute med skade. Det bekymrer Jonsson lite.

– Vi har en bred tropp og de fleste er friske, så det kommer inn gode erstattere, sier Jonsson.

– Vi har sju poengs forsprang på Start og trenger bare uavgjort – men vi går for seier. Det fortjener byen, sier FFK-spiller Joachim Tomassen.

I Start-leieren går de også inn til kampen med den samme innstillingen.

– Vi skal være offensive i hodet og ikke frykte noe som helst. Det gjelder bare å være på, og legge ned en innsats for dagen som vi vet vi kan. Da skal det være nok til å slå Fredrikstad, mener Ole Martin Årst til NRK.no.

SE VIDEO: – Ny skjebnekamp for Start

Video Ny skjebnekamp for Start