– Et typisk Frp-svar på en politisk utfordring

Arbeiderpartiet og Vegard Grøslie Wennesland avviser Frps utspill om at innvandrerstopp vil løse boligkrisen i Oslo.

Vegard Grøslie Wennesland

Vegard Grøslie Wennesland (Ap) mener det er typisk Frp å legge skylden for boligkrisen i Oslo på innvandrere.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

– Dette er et typisk Frp-svar på en politisk utfordring. Enten skal skattene kuttes eller så skal man gjøre noe med innvandrerne, sier Vegard Grøslie Wennesland i Arbeiderpartiet til NRK.

Frps Christian Tybring-Gjedde gikk lørdag ut i Dagbladet og utalte at en strengere innvandringspolitikk vil kunne demme opp for boligpresset i hovedstaden.

Grøslie Wennesland står på niende plass på Arbeiderpartiets liste i Oslo foran høstens Stortings-valg. Han viser til at de de aller fleste innvandrerne til Norge kommer fra Europa.

– Vi må huske på at de fleste innvandrerne som kommer til Norge kommer fra Sverige, Polen og andre alnd i EØS-området. De har fri adgang til å komme til landet, så vi må finne andre måter for å gjøre det enklere å finne seg bolig i Oslo, og da må det bygges mer, sier Wennesland.

Arbeiderpartiet sier de i tillegg til å bygge mer vil satse på infrastruktur for å løse boligutfordringene i de store byene.

– I de store pressområdene i de store byene, kan folk bosette seg i området rundt hvor det er gode kollektivmuligheter for å komme seg inn til sentrum. Da er det viktig med Intercity-utbyggingen som regjeringen har startet. Da kan man bo i områder utenfor Oslo og komme seg raskt på jobb, og der er boligprisene lavere, sier Wennesland.