– Erkjenner straffskyld for drapet i Asker

Den 15 år gamle jenta som er siktet og pågrepet for drapet på en ansatt ved en institusjon i Asker, erkjenner straffskyld. Hun framstilles for vareteksfengling onsdag.

Cecilie Nakstad

Den 15 år gamle jentas forsvarer, Cecilie Nakstad, har vært imot at jenta skal fengsles. Likevel kjøres tenåringen til fengsel tirsdag fordi det ikke har vært andre alternativer å oppdrive, forteller Nakstad.

Foto: NRK

– Hun erkjenner straffskyld og har forklart seg om hva som har skjedd, men mer ønsker jeg ikke å si, sier jentas forsvarer, Cecilie Nakstad.

Den 15 år gamle jenta er siktet for drapet på en kvinnelig ansatt ved «Behandlingssenteret Små enheter» i Vollen i Asker natt til tirsdag. Avhørene har pågått i løpet av hele tirsdag, og forsvareren forteller at det har tatt tid fordi det en er alvorlig sak.

15-åringen kjøres i dag i fengsel før hun onsdag framstilles for varetektsfengsling.

– Hun er mindreårig, og bør ikke være i et fengsel, men hun blir dessverre kjørt til fengsel. Det har ikke vært mulig å oppdrive andre alternativer, sier Nakstad.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse tirsdag formiddag at jenta er kjent for politiet fra tidligere voldshendelser. Forsvareren ønsker ikke å si noe om hva som har skjedd tidligere.

– Mitt fokus nå vil være å få belyst hvorvidt det er gjort nok for å forhindre det som har skjedd, om hun har fått tilstrekkelig tilbud der hun har vært og om det har skjedd noen faktiske feil, sier Nakstad.

– Det preger oss alle

Dag Skådinn

Faglig leder for institusjonen, Dag Skådinn.

Foto: NRK

Faglig lederen for institusjonen, Dag Skådinn, er sterkt preget av hendelsen.

– Det er en ubeskrivelig tragedie for både avdødes familie, for ungdommen som bor hos oss og de ansatte. Det er en grusom dag for alle som arbeider med å gi omsorg til denne klienten og andre på institusjonen. Det preger oss alle, sier Skådinn.

Han kan ikke si noe om hvordan sikkerhetsopplegget har vært rundt jenta, og forteller at han nå skal tilbake til institusjonen og sørge for at gjenværende klienter og medarbeidere blir best mulig ivaretatt.

Kvinne drept i Asker
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK