Hopp til innhold

– En av de verste ulykkene i nyere tid

GEILO (NRK) Vegdirektøren vil ikke spekulere på årsaken til sprengningsulykken på Geilo onsdag, der tre mennesker døde.

Veidirektør Terje Moe Gustavsen om ulykken

– I nyere tid er dette en av de absolutt verste ulykkene for Statens vegvesen.

Terje Moe Gustavsen

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen vil gjøre alt han kan for å finne årsaken til sprengningsulykken på Geilo.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Det sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen. Etter et år helt uten dødsulykker i forbindelse med vegarbeid, var det et stort sjokk da en dynamittladning eksploderte uten forvarsel på Geilo onsdag. Tre mennesker omkom i den voldsomme eksplosjonen.

– Dette er et forferdelig tilbakeslag for oss, sier Moe Gustavsen.

Vil ikke spekulere

For Statens vegvesen er det viktigste nå å ta seg av de pårørende og nære kollegaer av dem som døde.

Det har vært spekulert på om ladningen gikk av uten at sprengstoffet var dekket til med sprengningsmatter. Men vegdirektøren vil ikke spekulere på årsaken til ulykken nå.

– Vi går overhodet ikke inn i noen spekulasjoner om årsaker og sammenhenger nå. Vi må konsentrere oss om å ta vare på dem som har det fryktelig vondt, sier Moe Gustavsen.

Les også:

Bistår politiet

Vegdirektøren er sikker på at det blir en grundig etterforskning, og han overlater til politiet å komme til bunns i den alvorlige ulykken. Det er viktig å finne ut hva som gikk galt for å hindre at noe lignende skjer igjen, mener vegdirektøren.

– Vi skal bistå så godt vi kan. Det er viktig å komme til bunns i dette, og vi skal finne årsaken. Jeg tror det er viktig å ikke begynne med spekulasjoner, sier Moe Gustavsen.

Omfattende opprydningsarbeid

Torsdag skal han ha møter med politiet og kommunen, for å planlegge opprydningsarbeidet. Det ligger fortsatt sprengstoff på ulykkesstedet, og Statens vegvesen har så langt ikke vært inne i området. Det gjenstår et omfattende opprydningsarbeid før riksvei 7 og Bergensbanen kan åpne.

– Vi har forstått at det gjenstår mye arbeid før området kan klareres. Men vi står klare til å rydde opp og sørge for at både vei og bane kan åpnes igjen, avslutter vegdirektøren.

Riksvei 7 og Bergensbanen kan tidligst åpne torsdag ettermiddag.