Hopp til innhold

– Dette er dramatisk

VIKERSUND (NRK): Vannmassene flommet inn i matbutikk i Vikersund. NRKs reporter og teknisk sjef i kommunen ble innesperret.

Her flyter rekesalat og bleiepakker

Her redder NRKs reporter seg ut av matbutikken.

10 sekunder før NRKs reporter Merethe Åsegård skulle rapportere direkte fra oversvømmelsen ved en matbutikk i Vikersund, sprengte vannmassene døra og vannet flommet inn.

Hør den dramatiske direkterapporten:

NRKs Merethe Åsegård rapporterer fra matbutikk i Vikersund.

– Det går bra. Vi kom oss i sikkerhet, forklarer Åsegård etter å ha kommet seg ut av matbutikken.

– Harald brakte meg trygt ut, forteller hun.

Harald er i dette tilfellet teknisk sjef i Modum kommune, Harald Silseth.

– Vi er veldig fornøyde med at det ikke er noen personskader, det er bare materielle skader. Liv og helse går alltid først. Det har gått bra, du er reddet, forteller Silseth.

Her strømmer vannet i matbutikk i Vikersund

Vannet strømmet inn i matbutikken i Vikersund.

Foto: Modum kommune

Fløyt rekesalat og ølbokser

– Det ga seg jo aldri, det bare flommet inn. Men Harald han tok meg under armen og løftet meg opp på en pall med øl inne i et hjørne. Der ble jeg sittende og se at veggen rase ut og svære frysebokser flyte rundt, forklarer Åsegård.

– Jeg var redd, men Harald hadde kontroll. Det er jeg glad for. Han var rolig, sier hun.

– Hvor mye vann er det snakk om?

– Da jeg hoppet ned hadde jeg vann opp til livet. Da fløyt det rekesalater, ølbokser og trepinner om hverandre, avslutter Åsegård.

Harald Silseth sier til NRK at lokal skadestedsgruppe nå skal møtes på rådhuset i Vikersund for å få oversikt over situasjonen. Han ber alle som ikke har noe å gjøre ute om å holde seg hjemme og lytte til radio for å få oppdatert informasjon.

Vannmassene sprengte dør

Teknisk sjef i Modum kommune, Harald Silseth, viser hvor vannmassene står utenfor døra. Få minutter senere flommer vannmassene inn gjennom døra.