Vil terrorsikre Karl Johans gate bedre

Etter terroraksjoner mot folk i gågater rundt om i Europa mener Venstre det haster å sikre folkerike områder som Karl Johans gate i Oslo.

Karl Johan 21.08.2017

– Vi kan ikke bare sikre enkeltbygg, men må også sørge for trygge fellesarealer, sier Ola Elvestuen i Venstre.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

Venstres nestleder mener myndighetene er for passive i anti-terrorarbeidet i Oslo. Etter 22. juli-terroren i Norge er det skrevet flere rapporter om sikring av viktige bygninger som Stortinget.

Ola Elvestuen

Ola Elvestuen, stortingsrepresentant for Venstre.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

– Det eneste konkrete er stengingen av Akersgata og utsetting av tunge blomsterkasser ved Stortinget, sier Ola Elvestuen, nestleder i Venstre.

Han mener det er vel så viktig å sikre områder der det er mange mennesker.

– Vi kan ikke hindre all terror, men vi kan begrense omfanget.

Han ønsker seg blant annet sperringer i form av blomsterkasser og pullerter som kan heves og senkes.

Byrådslederen: – Jeg lytter til politiet

Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen (Ap) har følgende svar til Elvestuen, som var byråd for miljø og samferdsel i Oslo fra høsten 2011 til høsten 2013.

– Sikkerhetsekspert Elvestuen sitter meg bekjent i Stortinget. Jeg lytter til rådene jeg får fra politiet om hva som er kloke sikringstiltak. De må vi lytte til, og vi skal være raske til å gjennomføre dem. Jeg tror politikere skal være veldig forsiktige med å bidra til å skape unødig frykt.

Ola Elvestuen mener staten må bidra med penger til nye sikkerhetstiltak.

– Hovedstaden har noen av landets viktigste fellesarealer, derfor må stat og kommune samarbeide. Jeg mener staten må ta et initiativ. I dag er både stat og kommune for passive.