– Det har vært en stor belastning for henne

Sommeren 2013 ble en mor i Moss pågrepet og siktet for å ha forsøkt å drepe sitt barn. Nå går det mot henleggelse av saken.

Advokat Svein Inge Johansen

Advokat Svein Inge Johansen forteller at hans klient har hatt en tøff tid etter at hun ble siktet for drapsforsøk på sitt barn.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

– Politiet innstilte på henleggelse 10. desember 2013, men statsadvokaten har sendt den i retur. Det er fortsatt noen ting som må etterforskes, sier avsnittsleder Atle Hauge ved Vold- og sedelighetsavdelingen i Østfold-politiet.

Innstillingen fra Østfold-politiet gikk på at saken skal henlegges etter bevisets stilling.

– Det er noen gjøremål som gjenstår, vi er ikke helt i mål med de løse trådene, men det ser ikke ut til at det kommer til å endre saken, sier han.

LES OGSÅ:

Ble varetektsfengslet

Det var kvinnen selv som skal ha meldt ifra til AMK om barnets helsetilstand og fortalte at den to år gamle gutten trengte hjelp.

Kvinnen, som er i 20-årene, ble pågrepet og siktet for forsøk på forsettlig drap. Hun har hele tiden nektet straffskyld.

Barnet og moren var alene i leiligheten i Moss da politiet kom til stedet.

Politiadvokat Jon Granrud

Politiadvokat Jon Granrud.

Foto: Ketil Strebel / NRK

– Barnet er undersøkt av en sakkyndig ved Rettsmedisinsk institutt, og det fremgår at det er merker på barnet. Vi har fått opplyst at disse merkene er forenlig med kvelningsforsøk, sa politiadvokat Jon Granrud til NRK.no kort tid etter hendelsen.

Det angivelige drapsforsøket skjedde i en leilighet i nordre bydel i Moss ved 21-tiden fredag 14. juni 2013.

Både kvinnen og guttens far er i 20-årene og bodde hver for seg. Mens moren bodde i Moss, skal toåringen ha bodd fast hos faren et annet sted.

LES OGSÅ:

– Har konsekvenser på flere områder

Kvinnens forsvarer ønsker ikke å uttale seg om etterforskningen eller en eventuell henleggelse før det endelige resultatet fra statsadvokaten foreligger.

– En slik alvorlig siktelse er en stor belastning. Spesielt med tanke på at min klient er såpass ung. En slik siktelse har konsekvenser på flere områder, og det har vært veldig tungt for henne at siktelsen har blitt hengende over i så lang tid, sier advokat Svein Inge Johansen.

Han forteller at kvinnen har hatt en helt annen oppfatning av saken, enn det politiet har hatt.

Når politiet er ferdige med sine siste undersøkelser, blir det til slutt opp til statsadvokaten å ta en endelig avgjørelse i saken.