– Det er ting som tyder på at det er en person inne i huset

En person er fortsatt savnet etter boligbrannen i Rødenes i går. Politi og brannvesen skal i dag lete gjennom det nedbrente huset.

Leter etter savnet person i brannruinene i Rødenes

Brannvesenet frykter å finne en person i brannruinene i Rødenes.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– To kriminalteknikere er på vei fra Sarpsborg for å starte arbeidet på branntomta. De skal lete etter eventuelt omkomne og prøve å stadfeste brannårsaken, opplyser politibetjent ved Marker lensmannstasjon, Kai Lund Pettersen.

Det var ved 14-tiden i går at politiet meldte om at et hus stod i full fyr i Rødenes i Marker. Utover ettermiddagen ble det klart at politiet ikke fikk kontakt med en av beboerne, som ganske raskt ble meldt savnet.

Fortsatt sterk varme

Det skal være et ektepar som bor i boligen. Ifølge VG var kona på jobb da brannen brøt ut, men en mann i 60-årene er savnet etter brannen.

Bolig i full fyr, Rødenes

Huset da det stod i full fyr i går.

Foto: Freddie Larsen

– Det er ting som tyder på at det er en person inne i huset, sier Lund Pettersen, som legger til at huset er helt nedbrent og at kriminalteknikerne får en vanskelig jobb.

– Det har verken vært brannvesen eller politi inne i huset tidligere, siden det er så sterk varme der. Vi skal prøve å få kjølt det ned utover dagen.

På et tidspunkt skal brannen også ha blusset noe opp igjen i natt.

Brannvesenet i Marker fikk i går assistanse både fra Eidsberg, Askim og de svenske naboene fra Töcksfors.

Se en videosnutt fra åstedet her:

Bilder fra branntomta i Rødenes

Videosnutt fra åstedet i Rødenes