– Den drepte kunne overlevd

Obduksjonen av drepte Arshad Tofiq Mohammad Taher viser at han døde omtrent en halv time etter at han ble påført skadene.

Person funnet i Glomma

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet i vannkanten under Trøskenbrua i Sarpsborg i juni i fjor.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det kom frem da professor Kari Ormstad la frem obduksjonsrapporten under den tredje dagen av rettssaken etter Trøsken-drapet i dag.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad kunne drapsofferet overlevd knivstikkene, dersom han hadde fått kvalifisert legehjelp umiddelbart.

I tiltalen står det at obduksjonsrapporten viser at Taher døde av forblødning. Ormstad antar at 30-åringen døde omtrent en halvtime etter at han ble påført de rundt 30 stikk- og skjæreskadene.

Kjøpte kniv dagen før drapet

I går kom det frem at politiet fremdeles ikke har funnet det antatte drapsvåpenet, en kniv som ble kjøpt av den 26 år gamle drapstiltate dagen før drapet.

Ifølge SA.no la påtalemyndigheten i dag frem en kniv som politiet har kjøpt inn, basert på kvitteringer fra 26-åringens handletur.

– En sånn type kniv kan ha blitt brukt til å påføre alle skadene, sa Ormstad ifølge avisen.

Sloss om kniven

Da den hovedtiltalte mannen forklarte seg for retten på mandag, fortalte han at avdøde hoppet mot ham med en kjøkkenkniv, og sa at han skulle dø.

Videre forklarte han at de krasjet sammen og at det ble slåsskamp om kniven. 26-åringen endte opp med kniven, men er ikke sikker på hvordan det skjedde, sa han i sin forklaring.

Etter litt seg offeret sammen. Tiltalte forklarte at han ikke husker hva som skjedde rundt selve knivstikkingen, frem til offeret datt sammen.

– Det gikk veldig fort ... Samtidig virker det som en evighet, sa han i retten.

På spørsmål forklarte Kari Ormstad at noen av stikkskadene ikke kan ha blitt påført under tumultene, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.