– Den der hører hjemme i Hollywood

Steffen Ernemann var langt fra fornøyd med å få straffe imot kvarteret før slutt mot Haugesund.

duell
Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Jeg vil gjerne se den straffen en gang til, sier Steffen Ernemann til TV 2 etter kampen.

Ernemann sendte Sarpsborg 08 i føringen etter 64 minutter. 34-åringen står med fire seriemål så langt i år.

– Den der hører hjemme i Hollywood, sier Ernemann i det han fikk se situasjonen som endte med at Haugesunds Filip Kiss endte i bakken innenfor Sarpsborg 08 sin 16-meter.

Pål Alexander Kirkevold kom hardt inn i en duell med en Kiss, i feltet før han skulle klarere ballen. Taklingen endte med gult kort og straffe i kampens 75. minutt.

Haugesunds Filip Kiss scoret på straffe da det var spilt en halv time i andreomgangen.

La frem «bevis»

Etter kampen kunna Kiss vise frem et sår på ankelen til pressen. Dette mener han er et kart bevis på at det var en klar straffe.

sår
Foto: Arne Gunnar Olsen

– Jeg har ikke sett situasjonen etter kampen. Men når du ser merket mitt på foten er det en klar straffe, sier Kiss som mener dette viser at Kirkevold gikk inn med knottene først i duellen.

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke var fornøyd med åfå med seg ett poeng borte mot Haugesund. Men sier rett ut at han syntes det var idiotisk å få en straffe imot 15 minutter før slutt.

– Det begynner å koke litt mye i hodene våre når vi spiller rundt egen 16-meter. Det må vi jobbe med, sier han til NRK etter kampen.

Jevnt i medaljestriden

Resultatet gjør at de to lagene fortsatt er på skuddhold med tanke på tredjeplassen i eliteserien. Haugesund er ett poeng bak tredjeplasserte Odd før skienslagets møte med Aalesund senere søndag.

Haris Hajradinovic hadde ved to anledninger enorme muligheter til å sende Haugesund i føringen. I førsteomgang kom han alene med keeper, men satte ballen utenfor, og etter 50 minutter gjentok han bedriften da han på straffemerket fikk ballen helt for seg selv.

Også Kristoffer Haraldseid hadde muligheten til å sende vertene i ledelsen da han etter 78 minutter satte ballen i stolpen via Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Sarpsborg ligger nå på en femteplass poenget bak Haugesund.