Hopp til innhold

– De skyter palestinabevegelsen i foten

Flere personer gikk til verbalt angrep da Israels ambassade i Norge la ut video av den nye ambassadøren på Facebook. Det får Sosialistisk Ungdom til å reagere sterkt.

Facebook-kommentarer etter at den Israelske ambassaden postet video av ambassadøren Rafi Schutz

PERSONANGREP: Da den israelske ambassaden i Norge la ut video av den nye ambassadøren til Norge, kom det over 30 hatefulle kommentarer under innlegget. Forstander ved Rabita-moskeen i Oslo, Basim Ghözlan, mener det er feil av motstanderne å gå til personangrep for å fremme sin egen sak.

Foto: Skjermdump fra Facebook. Montasje:NRK

SU-leder Nicholas Wilkinson

Leder i Sosialistisk Ungdom, Nicholas Wilkinson.

Foto: David Vojislav Krekling

Da den Israelske ambassaden i Norge la ut en videopresentasjon av den nye ambassadøren til Norge på Facebook, begynte straks krenkende kommentarer å hagle i kommentarfeltet.

Sosialistisk Ungdom jobber for en boikott av Israel, men leder i Sosialistisk Ungdom, Nicholas Wilkinson, mener at netthetsen virker mot sin hensikt.

– Jeg blir både forbanna og trist for palestinavennene som bruker trusler på denne måten. De skyter hele palestinabevegelsen i foten, sier Wilkinson.

– Må handle om respekt

Wilkinson mener de hatefulle ytringene mot én enkeltperson er feil vei å gå om man ønsker å tale palestinabevegelsens sak.

– Palestinabevegelsens kamp må handle om at vi har respekt for menneskeverdet, og da må vi vise den samme respekten overfor den israelske ambassadøren, sier Wilkinson og legger til:

– Sosialistisk Ungdom vil alltid gå i front for full boikott av Israel og et fritt Palestina, men det gjør vi mot politikken som føres – ikke mot menneskene.

– Går over streken

Også forstander ved Rabita-moskeen i Oslo, Basim Ghözlan mener netthetsen mot den nye ambassadøren har gått for langt.

– Jeg kan forstå at mange kan være opprørte over Israel og Israels undertrykkelse av palestinerne, men jeg synes de som skriver sånne innlegg går over streken, sier Ghözlan.

Han mener motstanderne går over streken med rasistiske kommentarer som går direkte til angrep på ambassadøren, og påpeker at dette ikke er riktig måte å gå frem på for å få fram budskapet sitt.

– Hvis man vil ha forståelse for sin sak må man være saklig og heller presentere fakta, sier Ghözlan.