Drapssiktet 38-åring erkjenner straffskyld, sier forsvarer

38-åringen som er siktet for drap på sin samboer i Krokstadelva, erkjenner straffskyld, sier hans forsvarer.

Den drepte bæres ut

Den døde bæres her ut av boligen der drapet skjedde.

Foto: Vegard M. Aas - Presse3:0

– Jeg har hatt en samtale med ham i arresten i dag, og det han sier, er at han erkjenner straffskyld for drap. Det sier 38-åringens forsvarer, Martin Smith.

Martin Smith

38-åringen erkjenner straffskyld for drap, sier hans forsvarer Martin Smith.

Foto: Marianne Jagland Kjeldsen / NRK

– Har han sagt noe til deg om motivet for drapet?

– Det har naturligvis vært et tema i samtalen, men det synes jeg ikke det er riktig av meg å gå nærmere inn på, for han skal forklare seg for politiet i dag.

– Det jeg kan si, er at han er preget av det som har skjedd. Han er langt, langt nede, sier Smith.

Han sier også at mannen er innstilt på å samtykke i varetektsfengsling når han blir fremstilt for tingretten torsdag.

Samlivsproblemer

Den 38 år gamle mannen er pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin 42 år gamle samboer i Krokstadelva i Nedre Eiker.

Lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker bekrefter at den drepte 42 år gamle kvinnen og hennes drapssiktede samboer hadde et turbulent forhold.

Lensmann Torill Sorte

Lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Kvinnen ble funnet drept i parets leilighet i et hus i Krokstadelva mandag kveld. Den drapssiktede mannen ble pågrepet i nærheten uten dramatikk.

Politiet håper å avhøre siktede i løpet av tirsdag, men sier de har hatt noen uformelle samtaler med 38-åringen.

– Våre krimteknikere var også inne i leiligheten. Informasjonen vi har fått ut av dette har gjort at vi har tatt ut en foreløpig siktelse på forsettlig drap, sier politiinspektør Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet i Nedre Eiker får hjelp av Kripos i etterforskningen.

Bekjent varslet politiet

Foreløpig kan politiet ikke gå nærmere inn på hva det var som førte til drapet og hvordan kvinnen er drept, men lensmann Sorte bekrefter overfor NRK.no at de kjenner til at det har vært problemer i samlivet mellom de to.

Det var en bekjent av samboerparet som ringte og varslet politiet om drapet klokka 23.21 mandag kveld. Drapet har trolig skjedd noe før dette.

– Siktede kontaktet en kamerat ved 22.30-tiden og fortalte at noe hadde skjedd. Han kontaktet deretter politiet, sier politiinspektør Per Morten Sending.

Politiinspektør Per Morten Sending og lensmann Torill Sorte

Politiinspektør Per Morten Sending.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Vi rykket ut og pågrep den siktede. Da satt han i bilen til kameraten sin, ikke langt unna leiligheten. Den siktede satt også sammen med vennen da vi ble varslet, forteller politiinspektør Sending.

Har et barn sammen

– Kvinnen vil bli sendt til obduksjon så fort teknikerne på stedet er ferdig med sine undersøkelser. Samtidig kan vi sikkert få vite mer når vi har fått tatt et offisielt avhør av den siktede, sier Sorte.

Så langt politiet vet nå, var det ingen vitner til selve hendelsen.

Paret har et barn sammen, men barnet var ikke hjemme da politiet kom til åstedet. Kvinnen har også ett barn fra ett tidligere forhold.

Den drapssiktede blir framstilt for varetektsfengsling i Eiker, Modum og Sigdal tingrett i Hokksund torsdag. Mannen forsvares av advokat Martin Smith.

38-åringen erkjenner å ha drept sin samboer

38-åringen erkjenner å ha drept sin 42 år gamle samboer.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK