Hopp til innhold

– Biler med sommerdekk må stå

Det er svært glatte veier i Akershus i dag etter snøfallet i natt. Snøen ligger flere steder i Follo og på Romerike, og politiet ber folk om å la være å bruke bilen om de kan.

Snøfall 29. april 2016

Det er vanskelige kjøreforhold i Akershus og deler av Oslo, som her på fylkesvei 170, Kompveien.

Foto: www.vegvesen.no/webkamera / STATENS VEGVESEN

Både i Follo og på Romerike melder politiet fredag morgen om svært vanskelige kjøreforhold i distriktet på grunn av snøfylte veier og nullføre.

De ber folk med sommerdekk om å la bilen stå.

Også politiet selv har skiftet til sommerdekk og fikk merke det i natt, forteller operasjonsleder i Follo politidistrikt, Gisle Sveen.

– Også patruljene som var ute i natt måtte ta hensyn til kjøreforholdene og måtte kjøre med redusert fart, sier han.

Trailer sperrer trafikk på Romerike

I morgentimene ble en utenlandsk semitrailer stående og sperre begge retninger på riksvei 170 på Romerike ved Røytjenn.

Semitraileren var skodd med sommerdekk og taklet ikke snøfallet.

Politiet har jobbet siden 04-tiden fredag for å få semitraileren bort fra veien ved Bjørkelangen, og fremdeles er kun et felt åpnet på riksveien.

Som følge av snøfallet melder politiet at veiryddingen er noe forsinket. Det betyr at folk må regne med mye kø i morgentrafikken i dag.

Svært risikabelt med sommerdekk

Også NAF fraråder på det sterkeste å ta i bruk en bil med sommerdekk denne morgenen.

– Du mister grepet på dekkene dine, og da avhenger alt av fart og tyngde på bilen om du ender i naturen. I dag har du har to muligheter, skifte tilbake til vinterdekk hvis du har satt på sommerhjula, eller la bilen stå, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen.

Ifølge politiet i Follo og på Romerike er det meldt om flere trafikkuhell og utforkjøringer på veiene fredag morgen, men til alt hell ingen personskader så langt.