– Barnevernet vil ikke klare kuttene

Barnevernet i Moss vil ikke klare å gi barn og ungdom et godt faglig tilbud dersom de må kutte fem millioner neste år, mener tillitsvalgt.

Fylkessekretær i Fellesorganissjonen i Østfold, Kristine Hval Blekken,

Tillitsvalgt i Fellesorganisasjonen for barnevernsansatte i Østfold, Kristin Hval Blekken.

Foto: Pål Andersen / NRK

I går presenterte rådmann i Moss, Bente Hedum, budsjettforslaget for 2012 . Der legges det blant annet opp til kraftige kutt i barnevernstjenesten.

Tillitsvalgt i Fellesorganisasjonen for barnevernsansatte i Østfold, Kristin Hval Blekken mener den foreslåtte budsjettreduksjonen på sju prosent er helt urealistisk.

– Jeg tror ikke de ansatte fremover vil få lov til å jobbe på akkord med det som er faglig forsvarlig og da vil de ikke ha noe annet valg enn bruke pengene som trengs for at familiene og barna skal få de pengene som trengs. Så jeg tror budsjettet til barnevernet vil sprekke, sier Hval Blekken til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Kan være billig og bra

Barnevernleder Ingrid Blindheim sier rådmannens kuttforslag på fem millioner kroner gir et krevende neste år. Men oppfølginga av ungdom med rusproblemer er et bevis på at barnevern kan være billig og bra, mener Blindheim.

– Vi inviterer blant annet til stormøter hvor barn, foreldre og politi er tilstede. Det har vist seg å være en et godt tilbud til brukerne, samtidig som barnevernstjenesten er mer effektiv og kostnadsbesparende, sier hun.

Kristin Hval Blekken frykter konsekvensene hvis barnevernet må spare for mye penger.

– Det verste som kan skje er at barnevernsansatte justere på det faglige skjønnet sitt for å møte økonomiske krav og dermed fatter vedtak som ikke er i tråd med det brukerne trenger